67, Gilles Simon

67, (55) Gilles Simon

Börjar det inte bli lite väl vekt och ofarligt från Simons sida nu? Han har visserligen dippat på rankingen tidigare och kommit tillbaka men jag har verkligen svårt att se att han ska lyckas igen. Jag tror att han fallit ifrån topp-50 för gott nu.

35 år gammal, så det är egentligen inte så farligt där. Jag känner nog mer att tiden sprungit ifrån hans spelstil. Kollegorna blir bättre och bättre på att sätta egen fart på bollen för varje år som går och ska man vara helt ärlig är det i princip det enda som krävs mot Simon. Klarar man av att trycka till bollen så slår man honom för hans offensiv är inte mycket att hurra över.

Gräs är väl det han får hoppas på framöver kanske. Där biter hans extremt flacka spel väldigt bra. Han var i final i Queens i somras. Men i övrigt var det faktiskt i princip inte bra någon gång under hela säsongen. Han vann strömatcher överallt men han var inte med långt fram någonstans.

Om han vill själv kan han säkert hänga kvar på atp-touren i flera år till men tiden då Simon var topp-20 och sånt där, den är över för gott.