68, Alexander Bublik

68, (56) Alexander Bublik

Lite förvånar det mig att han blev topp-50 på atp-rankingen i år måste jag säga. Jag tycker inte han hade någon slags stabilitet som berättigar en sån ranking men han prickade rätt i ett par turneringar med riktigt svaga startfält, finalplatser i Newport och Chengdu vilket är mycket effektivt för rankingen. Sen vann han ett gäng challengers precis i början av säsongen också och ja, där har ni poängen. Sen är det väldigt många torsk i första omgången också. Det är en lynnig rackare det här som jag inte är övertygad om att jag gillar så särskilt mycket.

Han är född 97 den här killen och känns fortfarande extremt valpig. Han har egentligen en av de 10 bästa servarna på atp-touren skulle jag säga men ofta använder han den inte alls utan orkar inte ens engagera sig tillräckligt för att slå till bollen. Sen håller han på och tramsar en hel del med underarmsservar och sånt också. Han är en rätt tramsig figur helt enkelt. Jag tror att han själv anser att han är rätt rolig och en allmänt skön kille. Det är tyvärr inte riktigt verkligheten utan pajas är en mer passande beskrivning skulle jag säga.

Men bra kommer han bli. Han var inne lite på atp-touren redan för ett par år sen i ung ålder. Sen hade han det lite tyngre men är nu inne på riktigt igen och om inte skallen hindrar honom kommer han vara högt upp i massor av år.

Hur högt kan han nå då?

Jag tycker ändå han är ganska begränsad när bollen är i spel, så trots att han ligger bra till för sin ålder skulle det förvåna mig om han någon gång blir topp-20.