69, Aljaz Bedene

69, (58) Aljaz Bedene

Tycker inte det känns som att Bedene hade något superår egentligen men han gick ganska långt i ganska många turneringar, några av dem ganska stora, och till slut slutade han på en mer än ganska bra ranking, 58:a på atp-rankingen.

Riktigt så bra tycker jag inte han är. Han fick med sig lite mer än han förtjänar i år men otroligt stadig spelare som alla gånger förtjänar att alltid spela på atp-touren. Det gör han dock inte alltid. Han spelar minst några challengers varje säsong och där är han med sin stabilitet snudd på oslagbar.

Mycket stabil som sagt. Otroligt stadiga grundslag från alla håll och kanter och ganska bra ute i hörnen. Behärskar underlagen hur bra som helst och är också mycket jämn, inga höga toppar och inte särskilt många djupa dalar.

Hans problem är att spetsen saknas. Han har inga direkta vapen och han har svårt att generera särskilt mycket egen fart på bollen men han är så bra på resten att det funkar riktigt bra ändå.

Spelar numera för Slovenien igen. Han spelade först för Slovenien, flyttade sen till London och började spela för Storbritannien. Britterna valde, något märkligt nog, att inte vilja ha med honom i sitt Davis Cup-lag. Bedene surnade till och gick tillbaka till Slovenien igen trots att han fortfarande bor i London. Väldigt konstigt tycker jag att man kan göra såhär men i tennis kan man det. Han är inte ensam om att ha gjort det genom åren.

Han har för övrigt en tvillingbror som är helt värdelös på tennis. Trist för Andraz, kan man gissa.