Finaldag i Saudiarabien

Det blev väl inte sådär superfestligt kanske i Saudiarabien den här veckan. Ganska sömnigt tycker jag. Mycket uppvisning och lite träning. Det känns som att flera av spelarna kanske inte brydde sig sådär jättemycket om hur det gick. Med Wawrinka i spetsen. Helt ärligt tror jag faktiskt han försökte förlora igår för att slippa spela idag. Det såg i alla fall ut så i slutet på andra set mot Isner.

Hur som helst, tredjeprismatch och final idag. Här har vi matcherna.

14:00 Isner-Struff 1,55-2,45 Bethard

Tredjeprismatch först. Struff fick fri lejd hit igår då Pouille hoppade av och han fick istället möta Mmoh. Imponerande att arrangören till och med hade en reserv på plats. Saknas inte resurser, så att säga. Mmoh är faktiskt född och delvis uppvuxen i Saudiarabien, så kanske ett naturligt val av reserv så att säga. Någon chans mot Struff hade han dock inte. Tung karriär hittills för Mmoh. Mycket talang, men skadad precis hela tiden och ingen större ordning på spelet rent allmänt.

Isner slog som sagt Wawrinka som…kanske inte såg så spelsugen ut.

4-0 för Isner i inbördes men Struff har faktiskt tagit set i de tre senaste, så inte så illa som det låter kanske.

Det ska bli intressant att se om Struff utnyttjar sitt nätspel här. Under förra säsongen började han gå en hel del på nät direkt efter serven och det passar förstås ypperligt mot en vek returnerare som Isner. Där skulle han kunna få en del lite enklare poäng och det kan vara viktigt för Struff då han har svårt att hålla nere aggressiviteten i sitt spel i övrigt. När han möter en spelare som man bara måste hålla igång bollen mot som Isner blir hans slag lite för svåra och osäkra. Det passar liksom inte att stå och halvchansa genom att skjuta från höften som Struff gör mot just Isner men som sagt, hoppas han använder sitt nätspel en hel del.

Isner, jag tycker inte han ser bra ut. Men man ska kanske inte döma för hår. Det är ännu ett tag kvar till säsongen. Han var borta en hel del under andra halvan av förra säsongen. Och han slog trots allt Wawrinka igår.

När det gäller Isner är emellertid det i princip enda jag funderar över hur det är möjligt att han och hans fru fick sitt andra barn för någon månad sen i och med att de hade ett nyfött barn i somras under Wimbledon men tydligen, det går det också.

16:00 Medvedev-Fognini 1,30-3,50 Bethard

De möttes senast i Shanghai de här två. Man minns ju mest matchen mellan Fognini och Murray där. Det var rejält stökigt. Jag tror jag minns matchen mellan Fognini och Medvedev också. Visst hade han väldigt bra lägen att vinna första set där, Fognini? Jag tror han hade setbollar och grejer.

Jag tycker det här ska passa Fognini rätt bra, och Medvedev ganska dåligt. Det kan vara mycket farligt för Medvedev att spela sitt eget spel här för gör han det bjuder han in Fognini till möjligheten att spela riktigt bra och frågan är om ens Medvedev har försvar nog att stå emot Fogninis pangande. Det känns inte alls säkert.

Det krävs en riktigt bra dag för att Fognini ska ha minsta chans här. Och det känns väl kanske inte riktigt givet att han har en bra dag. Han har haft två bra dagar redan den här veckan. Kvoten borde vara full och går man efter Foggy-logiken så skiter han i den här matchen idag.

Men om Fognini kämpar, och har en bra dag, då borde vi kunna få en riktigt fin avslutning på Saudiveckan här. För Fogninis pangande mot Medvedevs försvarsmur, i teorin blir det precis hur kul och bra som helst.