64, Frances Tiafoe

64, (47) Frances Tiafoe

Det är något särskilt med folk som gillar att kalla sig själva ”Big” före sitt eget namn eller något slags smeknamn. Tiafoe föredrar ”Big Foe” som sitt artistnamn så att säga, och mycket mer patetiskt blir det väl egentligen inte. Jag tycker han mer känns som en liten fjant faktiskt. Sen verkar han otroligt trevlig samtidigt, vilket gör det lite komplext. Jag tror han är lite vilsen kanske. En väldigt snäll kille som försöker verka tuff, typ.

Han var i kvarten i Australian Open i år. 360 poäng där och sen har han 140 eller nåt sånt från kvarten i Miami i mars. Där ligger en mycket stor del av hans poäng och när de försvunnit kommer han få slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar på atp-touren.

jag har alltid haft svårt att förstå mig på honom som spelare. Alltid, det låter lite konstigt. Han är född 1998 den här killen men han har varit med ruggigt länge. Han spelade på challengertouren som 15-åring och har redan varit på atp-touren i ett knippe år.

Men som spelare, som sagt, jag har svårt att förstå hur han presterar så bra.

Serven, okej, absolut inte mer. Någon skarp offensiv? Nja. Är han vidare säker? Nja. Extremt snabb? Nja. Tar han motståndarna på sin uthållighet? Nja. Är han smartare än de andra? Absolut inte. Han är väldigt allround på något sätt. Bortsett från volleyn. Volleyn är hemsk. Men det är väl det som gör att han klarar sig, att han kan lite av det mesta och när han får tid på sig mot sämre motståndare kan han dessutom ha ett rätt bra offensivt spel.

21 år gammal och har redan spelat på högsta nivå i flera år. Topp-50 just nu och han borde ligga sjukt bra till men det här är en sån kille som var väldigt stark fysiskt redan i unga år så man ska nog inte fokusera så mycket på att han är så ung som han är. Så vansinnigt mycket mer utvecklingspotential tror jag faktiskt inte det finns i honom.