65, Philipp Kohlschreiber

65, (79) Philipp Kohlschreiber

Jag kommer ihåg att jag i slutet av förra säsongen. Från Stockholm Open och framåt någonting, tyckte det var väldigt konstigt att Kohlschreiber fortfarande var så bra rankad som han var och gjorde så bra resultat. Han blev under förra säsongen markant långsammare och att han ändå gjorde rätt bra resultat i slutet, det var nog lite av en slump.

I år har justeringen skett. Han har som ni vet varit topp-50 i massor av år och oftast varit precis på gränsen till att vara seedad i Grand Slam-turneringarna. Han har legat mellan 30 och 35 på rankingen hela tiden vad det känts. Men i år som ni ser, ner till plats 79 på atp-rankingen. Lite större ras än jag tycker han förtjänar dock. Jag har honom som synes lite högre upp.

Han har aldrig varit någon höjdare ute i hörnen, men när han med åldern nu blivit lite långsammare har han fått det ännu svårare att försvara sig och då har det ofta blivit lite för svårt, för även om han har ett väldigt bra drivande spel, han slår inte särskilt hårt och chansen för motståndarna att pressa tillbaka honom finns därmed alltid där.

Mycket duktig på att vinkla ut sin motståndare i hörnen. Det är hans styrka. Han är väldigt duktig i det diagonala spelet från både backhand och forehand. Svaghet i att han har svårare att avgöra rakt, och egentligen det mesta i övrigt också. Han är en ganska liten spelare och har inte den bästa serven. Returerna inte heller så bra. Men när det gäller att bara stå och slå på bollen är han grym. Hans bollträff har alltid varit och är fortfarande fantastisk.

Lika gammal som mig faktiskt. Han är några dagar äldre. Han börjar därmed bli rejält avdankad förstås och jag tror han kan komma att få det rätt tufft redan nästa säsong.