60, Adrian Mannarino

60, (43) Adrian Mannarino

Ja, är han väldigt bra för att vara så dålig eller väldigt dålig för att vara så bra? Jag skulle säga att det beror på perioden. Han är periodare, Mannarino. Det skiljer väldigt mycket i nivå mellan olika perioder av säsongen.

Speciell spelare. Jag kan inte påminna mig om att det riktigt funnits någon spelare som honom tidigare och det finns ingen nu heller. Det finns de som delvis spelar likt honom, men hans extremt duttiga spelstil här det största vapnet är just att han slår så pass löst som han gör, det finns ingen som riktigt gör det som han. Tomic är väl den som är närmast men han är mycket med försvarsinriktad än vad Mannarino är. Mannarino vill egentligen helst inte försvara sig. Tomic har aldrig haft något emot att befinna sig ute i hörnen.

Jag beundrar honom för hans extrema bollkänsla. Det är svårt att mäta bollkänsla. Det är liksom ingen exakt vetenskap på något sätt och det är svårt att ens definiera men jag tror de flesta förstår ungefär vad man menar när man säger bollkänsla och där är Mannarino i absolut topp av de tennisspelare jag sett spela. Sen tycker jag också det är intressant med hans teknik, för han har det absolut lättaste sättet att spela på. Tennis är en ganska svår sport att lära sig om man vill ha den teknik som anses vara mest effektiv. Men om man istället vill spela på ett enkelt sätt, ett så enkelt sätt som möjligt med begränsade grundkunskaper, då ska man spela exakt som Mannarino. Jag spelar faktiskt rätt likt honom när jag försöker spela tennis, med betoning på försöker. Och då handlar det inte om att jag tagit efter honom utan det handlar om att jag aldrig lärt mig spela tennis på ”rätt” sätt utan istället hela tiden tagit den enklaste vägen till att slå till bollen och då har det blivit lite som honom.

Blev en lång text om Mannarino. Ganska tråkig spelare, men en fascinerande spelare. Extrem grässpecialist. Han spelar exakt så som man ska spela om man vill vara grässpecialist nu för tiden. Det är inte servekanonerna eller nätspelarnas underlag längre. Det är ett underlag för de som Mannarino, de som slår sina slag så att bollen studsar så lågt som det bara är möjligt. På gräs är han topp-30, kanske topp-20 till och med. På de andra underlaget är han ärligt talat rätt medelmåttig och på grus är han väldigt svag.