61, Yoshihito Nishioka

61, (73) Yoshihito Nishioka

Det var några veckor sen jag gjorde min ranking nu och jag måste erkänna att jag blir lite överraskad av att jag inte har Nishioka högre upp. Precis som jag tycker det är konstigt att han inte är högre än han är på atp-rankingen. Men förklraingen är nog att ungefär här börjar konkurrensen bli otroligt hårt och han räcker helt enkelt inte till för att vara högre, trots att han är en väldigt bra spelare.

Jag skrivit ofta om att spelarna måste ha stått på tå när de blivit mätta för atp:s räkning. Det är lite av ett favoritskoj från min sida. Förklaringen är nog snarare att de inte blir mätta utan att de bara får säga hur långa de är. Nishioka står listad som 170 cm lång på atp:s hemsida. Jag tror faktiskt inte att det ens skulle räcka med att han stod på tå för att komma upp till den längden. Jag tror han är närmare 160 cm än han är 170 cm. Han är väldigt, väldigt kort och i hans fall är det så påtagligt att det missgynnar honom ännu lite mer än för vissa andra knattar. De som är lite över 170 cm klarar ändå av att hålla ihop de grundläggande grejerna ganska bra men när Nishioka ska serva, det finns inte ens en möjlighet för honom att dra iväg bollen i någon högre fart. Han är för kort och vinkeln över nätet blir för dålig.

Ska man fortsätta med problemen för honom så blir det att han med sin låga vikt, han väger antagligen mindre än 60 kg den här killen, blir ganska fladdrig. När han får hårt tryck på sig syns det att han inte har kraft nog att hålla emot riktigt.

Nu låter det som att jag tycker han är dålig men som sagt, jag tycker han är otroligt bra.

Det kan emellanåt se så fruktansvärt säkert ut att man undrar om han ens kan missa och när han vågar slå till sin forehand är den ett större vapen än jag tror många har uppfattning av. Han har inga problem med att slå till bollen, bara han vågar. Han är också en av de tre snabbaste spelarna som finns inom tennisen just nu och det kan ibland nästan bli löjligt hur bra han är ute i hörnen. När han inte får den där ultimata tyngden mot sig blir han som en mur som inte går ta sig igenom.

Jag tycker att han ska kunna vara en topp-50-spelare egentligen, men han har ett lite vekt humör och förlorar en hel del matcher på det. Han skulle behöva gaska upp sig lite mentalt, då blir han topp-50.