62, Laslo Djere

62, (38) Laslo Djere

Snarko Djere. Jag vet inte om det kan finnas någon tråkigare spelare än Djere. Det händer verkligen absolut ingenting. Jag tvivlar på att någon skulle märka något om han försvann. Jag tror faktiskt att många av er inte ens har koll på vem han är trots att han i somras var rankad 27:a i världen. Vilket är helt sjukt, för han är faktiskt ingen jättebra spelare. Eller ja, man är en jättebra spelare om man är 62:a i världen som han är på min ranking, men att hans atp-ranking är så pass hög, det är helt obegripligt.

Hur kunde det då bli så?

Han avslutade året med sju raka torsk och hånade vid något tillfälle sig själv lite för att han inte kan spela på hardcourt i en intervju. Väldigt sympatiskt på något sätt att man bara säger som det är, att man är så oduglig på hardcourt att det knappt är någon idé.

Men poängen har ju kommit någonstans.

Ett par matchvinster i Franska Öppna. Ett par matchvinster i Madrid. Semi i Budapest. Semi i Sao Paulo. Semi i Umag. Och så titeln i Rio som är den stora förklaringen. Rio är en 500-turnering trots att startfältet inte är jättevasst. Han slog Thiem i Rio. Det är ju fantastiskt, men sen var det inte så mycket mer motstånd utan det var Felix som då inte ens var topp-100 i finalen, han fick walkover i semin, Ruud i kvarten, Daniel i andra rundan. Det var lite bananskal helt enkelt och när de där poängen försvinner i början av nästa säsong, då rasar han all världens väg på rankingen. Men ja, en enkel titel och sen många turneringar där han fick nästan 100 poäng, det är förklaringen till att han kunde hamna där han nu är.

Som sagt, tråkig. Han har ingenting som sticker ut i sitt spel men en stadig spelare som inte har några direkta hål förutom att han bara klarar grus och en fullt vettig atp-spelare är han, men inte så mycket mer än så.