Årets bästa?

Vi måste väl ha någon slags nostalgi här på vamosrafa.se mitt i allt annat med topp-100 och snack kring det som ska komma. Jag är inte mycket för att se tillbaka, kanske till stor del för att jag inte kommer ihåg så mycket, men när man ska sammanfatta säsongen 2019, finns det någon annan match än den här som man kan välja som årets bästa på alla sätt? Jag tror inte det va? Nominera gärna om ni har någon annan dock.

Men nu, Wimbledonfinalen i somras. Det här var riktigt, riktigt sjukt på alla sätt.

Den måste vara högt upp på listan över Djokovic skönaste segrar den där alltså. Han spelar så, så, så tråkigt i den här matchen. Titta på klippet. Det är i vanlig ordning givetvis klippt av någon som gillar Federer bättre än Djokovic, men i det här fallet stämmer det rätt bra ändå. Det var Federer som spelade tennis. Djokovic stod mest bara där och väntade, och jag tror att han flera gånger under matchen förlikade sig med att han skulle förlora, för han var så pass mycket sämre som han var.

Mitt absoluta favoritmoment i matchen är Federers breakboll vid 11-11 i femte. Den finns med i klippet. Djokovic är trött på skiten, kommer fram till nät på en riktigt dålig boll, slår en usel volley som dimper ner i hörnet och avslutar sen misären med en halvträffad smash som hamnar mitt i banan, typ tre meter ifrån där han siktade. Han hånflinar lite efter den bollen och jag är helt övertygad om att han tänker typ ”vad fan ska ”jag göra för att förlora om jag inte förlorar här”. Det var nog också där det vände lite, för jag tror han bar med sig den känslan under resten av matchen. Han var i det läget totalt underlägsen, han hade breakboll mot sig, han slog flera riktigt usla slag, men breaket kom inte och om han inte förlorade där, hur skulle han då kunna göra det. Samma sak efter matchen. Den där känslan måste vara helt overklig. Att vara så mycket sämre, och veta om det själv, men ändå inte lyckas förlora. Säger en del, eller ganska mycket, om hans storhet.

Men vilken match av Federer. Har han gjort en bättre match? Jag tror det inte. Kommer han göra en bättre match? Garanterat inte, tyvärr.

Sen undrar jag i ärlighetens namn också vad som egentligen hade hänt om Federer vunnit den här matchen. Det hade troligtvis blivit den största euforin som någonsin funnits runt en tennisbana för säg såhär, publiken var lite halvsugen på att Federer skulle vinna.