59, Cameron Norrie

59, (53) Cameron Norrie

En spelare jag tycker det är väldigt svårt att få någon ordning på det här. Jag har helt enkelt svårt att avgöra hur bra han är. Han syntes ganska mycket under 2019 tycker jag det känns som. Han lyckades få möta ganska många bra spelare, otur i lottningen med andra ord, men han var också med ganska bra i några ganska stora turneringar.

Blir en bökig start på året för honom dock. 150 poäng för en finalplats i Auckland försvinner redan första veckan och sen även 180 poäng från finalplatsen i Acapulco i slutet på februari. Utan de poängen får han plötsligt kriga för att hålla sig kvar på topp-100.

Men bättre än så är han. Han är en rätt effektiv bollare som gör egentligen alla moment sådär halvbra. När han har sin dag kan det till och med vara riktigt bra.

Som sagt, för mig är han lite oklar, och det är väl bland annat för att han inte varit med så länge. Han 24 år gammal men har ändå bara spelat professionellt i ett par år. Det här är en av de spelare som slarvade bort ett gäng år som professionell spelare för att istället gå i skolan i USA.

Vi får se. Jag ser väl egentligen ingen superkapacitet i honom. Att han ska bli topp-30 eller något sånt händer knappast. Men en stadig atp-spelare i ganska många år, det känns väldigt troligt. Han är helt enkelt bättre än spelarna som fajtas för att hålla sig kvar på touren.