58, Marton Fucsovics

58, (70) Marton Fucsovics

En av årets stora negativa överraskningar rankingmässigt för min del. Att Fucsovics lyckades falla till plats 70 på atp-rankingen, otroligt knepigt. Jag kan faktiskt inte förstå det.

Det finns baksidor med honom. Som att han inte har något överhuvudtaget som sticker ut i sitt spel, men han har heller inte tillstymmelse till hål i spelet och jag tycker han ska kunna vara otroligt effektiv på atp-touren. Jag tycker han ska vara topp-50, kanske inte med marginal som han var i början av året men topp-50 ska han bara vara. Det är inget snack om det.

Kanske att hans spel är lite vekt, så när det inte fungerar ås faller han in i en kategori av spelare som det finns precis hur många som helst av. Mer eller mindre veka kontringsspelare som saknar vapen. Men jag tycker ju Fucsovics är lite mer än så. Han har ett grundspel som ska vara bra nog för att han ska vara en bra atp-spelare.

Han borde kunna ta sig tillbaka till topp-50. Bara 27 år gammal. Och hans atp-ranking är inte sämre än att han kommer in i alla turneringar utom masters och femhundringar, turneringar som han kan kvala in i om han vill. SÅ det ska nog kunna bli bra det här men för nu får han nöja sig med att vara 58:a på min ranking, för den här säsongen var inte bra nog från honom.