57, Miomir Kecmanovic

57, (59) Miomir Kecmanovic

Jag tycker Kecmanovic är riktigt svårplacerad. Egentligen är han en sån spelare jag borde skicka ner jämfört med atp-rankingen då han plockade nästan alla sina poäng under en koncentrerad tid i år. Dessutom hade han en sjuk jäkla flyt där i Indian Wells och Miami i våras.

Men jag tycker ju han är bra. Ibland tycker jag han är dålig också. Men han har en spets i sitt spel, och sånt gillar jag.

Hans spets är att han är sjukt säker så länge han inte behöver röra på sig, och man ska veta att ganska många tennismatcher avgörs på just det, vem som är säkrast i ett rent bollande från mitten av banan.

Sen är hans fysik katastrofal. Jag kan faktiskt inte komma på en spelare, nutida eller forntida, med sämre fysiska förutsättningar än Kecmanovic. Han är inte lång, inte stark, inte snabb, han är ingenting som är bra att vara fysiskt. Han är lite satt, kan man säga, utan att vara för elak. Det kommer alltid hindra honom och han kommer aldrig komma ifrån det. Därför blir han aldrig en toppspelare, men en atp-spelare i många år framöver, det kommer han vara.