Julklappar till spelarna

Har vi haft några snälla spelare på ATP-touren i år? Vi får väl se om jag tycker att de förtjänat några klappar.

Nadal – En etikettfri vattenflaska

Jag förstår faktiskt inte varför inte Nadal försöker förenkla för sig. Det finns så mycket som är jobbigt för honom, men det är som att han istället för att försöka bli av med sina tvångstankar utvecklar dem.

Det är visserligen så att spelarna förväntas använda turneringens sponsrade vattenflaskor när de spelar match, men om Nadal var öppen med sina mentala problem kring just vattenflaskor skulle han säkert få dispens. Det är trots allt spelarna som äger atp-touren osv och om den bästa spelaren säger att han ska ha med sig en privat vattenflaska, då skulle det nog bli så.

Tänk så skönt det vore för Nadal med en helt neutral vattenflaska. Ingen etikett, inga märken, ingenting som ser annorlunda ut från någon vinkel. Då skulle han bara kunna ställa ner den som alla andra och gå och spela, helt utan att fundera över om etiketten står en grad fel eller inte.

Djokovic – En rejäl stek och en lika rejäla fylla

Jag är otroligt ohälsosam. Ibland tänker jag att jag borde vara mer hälsosam, för kroppen talar liksom om att det skulle vara bättre. Ibland höjer jag mig lite. Men jag får alltid ganska snabbt stora tvivel. Och när jag ser mig själv som en renlevnadsmänniska framför mig så fastnar alltid frågan i mitt huvud, vad ska man då ha för ljuspunkter? Oavsett vad det är. Om det är en semesterresa, att gå på ett sportevenemang, eller att ha en behaglig hemmakväll utan barn. Allt som är positivt här i världen har god mat och dryck som en komponent och om man tar bort detta, vad spelar det då för roll om man är hälsosam? Man har ju ändå inte roligt.

Jag tänker faktiskt på det här kring spelarna ibland, och i synnerhet kring Djokovic. Han är tidernas bästa tennisspelare och jag tvivlar inte en sekund på att han finner tillfredsställelse i alla sina vinster. Men om han visste hur gott och härligt det kan vara att vara ohälsosam ibland, hur hade han tänkt kring allt då?

Det kanske bara är jag som är tjock, vad vet jag, men jag skulle vilja ge Djokovic chansen att leva livet för en kväll.

Federer – Ett sanningsserum

Jag kapar de här tre första från min och Sladjans podd, tror jag i alla fall. Jag skulle ha förberett julklappar till de bästa spelarna i ett av våra avsnitt nyligen. Jag hade glömt bort det, men kom på dessa tre på uppstuds. Jag tycker de blev ganska bra.

Varför vill jag ge Federer ett sanningsserum då? Det är väl inte snällt? Nepp, men vem fan har sagt att jag är snäll. Det finns så mycket skit därinne som skulle behöva komma ut. Efter 20 år av falska intervjuer skulle jag vilja höra Federer svara sanningsenligt på alla frågor, åtminstone för en enda gång.

Thiem – En personlighet

Det blir svårt det här. Jag skulle vilja ha svaret på hur jag ska lösa det här, men det har jag inte. Det är trots allt bara den 23:e än så länge. Jag får ge mig ut i julkriget och kolla om det finns någon butik som säljer personligheter.

Thiem är en helt fantastiskt tennisspelare. Men finns det någonting i honom som sticker ut åt något håll? Jag tycker han är så vansinnigt grå. Jag skulle vilja trycka i lite åsikter i honom och nej, det här miljöhjältandet han håller på med räknas inte. Det kan liksom inte vara hans riktiga personlighet, att ha plast som sitt största intresse.

Medvedev – En spavecka

Jag funderade först på att ge Medvedev en spaweekend, men det räcker ju inte. Han skulle behöva en hel vecka för att slappna av.

Det finns så mycket ilska därinne. Han skulle behöva kyla av sig rejält och snäll som jag är vill jag hjälpa honom.

Tsitsipas – Mobilförbud

Jag kan inte säga att jag inte orkar se ett enda inlägg till från honom i sociala medier för jag kommer vara tvungen att orka se det många gånger till men man kan ju önska.

En sån där liten låda att lägga mobilen i, som skulle bli årets julklapp men som mig veterligen inte ens finns på riktigt, en sån får han, Tsitsipas. Med ett krav på att använda den, riktigt länge.

Zverev – En näve tveksamma preparat

Hur bra skulle Zverev egentligen vara om han inte var som ett sugrör i kroppen? Jag tror att han försökt bygga på sig lite muskler men att det helt enkelt inte går. Hans spelstil är perfekt förberedd för att han ska vara en riktig kraftspelare men hur lätt är det när man inte riskerar att fladdra iväg vid alltför hög vindstyrka? Jag säger inte att han ska dopa sig, det är ju dumt, men det finns ju grejer i gråzonen…

Annars funderade jag på att ge honom en hotellnatt med Melo, men det fixar han ju ofta så bra själv så det klarar han sig utan.

Berrettini – En tröja

Jag får liksom inte bort bilden av hans vita långärmade tröja som han hade på sig inför slutspelet. Jag vill hjälpa honom.

Bautista – En kram

Känns ju lite orättvist när man har sitt livs bästa säsong, ska gifta sig och allt, så dör folk som flugor runt om en. Jag gillar inte Bautista alls, men äh, ibland får man ju vara lite snäll ändå, särskilt i juletider.

Monfils – En adhd-utredning

Vad tror ni, vet Monfils ens om att han har adhd? Har han fått medicin för det? Notera att detta inte är någon mobbing eller något raljerande över någonting. Jag är bara otroligt nyfiken kring om dessa enorma idrottsstjärnor verkligen vågat kolla upp sånt här.

Goffin – En serve

Varför lyckas han aldrig lära sig serva? Det finns ingen anledning. Han skulle nog bli ganska glad om han fick en serve inslagen i ett paket imorgon. Jag får försöka lösa det.

Fognini – En staty

Visst känns det som att Fabio inte skulle ha något emot att ha en staty av sig själv någonstans? Eller kanske ett helt gäng statyer utspridda över Italien. Jag tycker han är värd det. Han är en superhjälte och superhjältar bör bli statyer.

Nishikori – En gipsvagga

Skulle inte Nishikori bara behöver ligga helt orörlig i något år så alla kroppsdelar får läka ihop och att han sedan kan starta om från noll igen? Tycker det vore en väldigt snäll klapp.

Schwartzman – Växtmedicin

Ja, hur bra hade han varit med en decimeter till? Topp-10? Topp-5? Bäst? Det får vi aldrig veta, om jag nu inte lyckas styra upp den här klappen och han accepterar den.

Shapovalov – En snuttefilt

Han har ju en maskot som sitter och tittar på honom under matcherna. Visst ser man framför sig att han gärna skulle ha en snuttis mellan gemen också?

Wawrinka – En svensk klassiker

Är Wawrinka någonsin så trimmad i kroppen som han borde? Jag skulle säga nej. Han är väldigt kraftigt byggd, men det är ingen slump att nästan alla tennisspelare i toppen ser ut på samma sätt. Utom Wawrinka. Jag tycker det skulle vara intressant att se hur han skulle prestera fem kilo tunnare i kroppen.

Khachanov – Hörselskydd

Det kommer tjatas en del på att han ska kämpa från tränare Rosengrens håll i år. Khachanov kommer få god användning för dessa.

De Minaur – Rakapparat

Den var inte snygg den där mustaschen han hade i slutet av året. Kanske att hans föräldrar inte hunnit ge honom hans första rakapparat ännu. Jag hjälper till.

Isner – Preventivmedel

Som jag skrivit några gånger senaste tiden, jag förstår det inte. Han och hans fru hade ett helt nyfött barn med sig till Wimbledon. För ett par månader sen fick de sitt andra barn. Det går inte ihop. Det kan rasa iväg om det ska vara på det här sättet och jag rekommenderar ingen att skaffa mer än två barn. Två, det är ohanterbart redan där. Så ta det lugnt nu, lill-John.

Dimitrov – En spelstil

Tänk om Dimitrov lyckades få ihop alla sina tenniskunskaper till en spelstil. Då kanske han hade blivit den där stora spelaren som alla trodde han skulle bli.

Jag tror faktiskt helt ärligt att jag skulle kunna sitta och mata på med passande julklappar till alla spelare på rankingens topp-100 men vi får nog stoppa här. Är man inte topp-20 i världen får man ingen julklapp helt enkelt. Någon måtta får det ju vara.

Med detta vill jag önska er en riktigt god jul. Personligen kommer jag försöka vara så ledig som möjligt. Dels för att jag varje år lovar min fru att jag ska vara ledig en dag och det blir oftast julafton men också för att jag måste försöka återhämta mig efter senaste veckans sjukdom. Det var jävligt sega dagisbakterier detta.

Men, tro inte att jag kommer låta er vara för det. Vi ligger ganska mycket efter på min topp-100-ranking kan man ju säga, så jag tänkte sitta och mata på ordentligt där idag och tidsinställa inlägg som kommer ut under hela julen så även om jag inte är här rent fysiskt kommer inläggen matas ut precis som vanligt.

Så, nu är jag klar. God jul och ta det nu lugnt så julen blir vad den ska vara, lugn och trevlig snarare än stökig.