53, Radu Albot

53, (46) Radu Albot

Helt otrolig höjning på Albot i år. Han har i några år faktiskt varit nära atp-touren rankingmässigt men det har alltid känts som att han ändå är mil ifrån. På challengertouren har hans maniska arbetande gett resultat och han har fått en bra ranking men det har inte funnits någonting i honom som sett ut som en bra atp-spelare.

Fram till i år då.

Här måste man väl passa på och nämna en svensk. Magnus Tideman, som väl varit ganska kall på marknaden på senare år känns det som, fick chansen att träna honom och det blev grymma resultat direkt. Han kan säkert ha en del i det.

Hur kan det då ha blivit så här?

Jag vet faktiskt inte. Jag ser inte så mycket stora förändringar. Jag ser mer en spelare som bara blivit lite bättre och som mest av allt verkar tro att han kan slå bra spelare på ett annat sätt än tidigare.

Kanske också att tennisen utvecklats lite i rätt riktning för honom. Han är en lilleputtbollare, en spelstil som fram till för några år sen inte hade någon guldålder inom tennisen direkt. Nu däremot, nu är vi av olika anledningar tveklöst inne i lilleputtarnas guldålder och Albot är utan tvekan en av spelarna som dragit nytta av detta.

Moldavien, de kan inte ha många stora idrottsmän va? Känns inte riktigt som det. Någon tyngdlyftare eller brottare eller nåt sånt, men Albot måste vara rätt stor där hemma kan man gissa.