55, Kyle Edmund

55, (69) Kyle Edmund

Man kan ju tycka att jag valt att ranka Edmund rätt lågt här med tanke på att han för ett år sen inte var alltför långt ifrån topp-10, men jag skulle nog snarare säga att jag är rätt snäll. För förutom den där sjuka säsongen han hade när allt funkade, hur bra har han varit annars egentligen? Ingen stadig topp-50-spelare i alla fall.

Jag tycker det är svårt att vrida honom till att i grund och botten vara så mycket mer än en spelare runt 50-strecket.

Han servar helt okej, han har en forehand som är lite av ett vapen, han har en okej backhand, han rör sig okej, han jobbar bra, han klarar underlagen bra. Inte helt otaktiskt. Det är mycket okej över honom, men okej i det här fallet ger inte mycket mer än en spelare runt 50 i världen. Inte för mig i alla fall.

Jag kan gissa att han tjatade rätt mycket på Rosengren att komma tillbaka under förra säsongen. Otroligt smart av Rosengren att i så fall säga nej. För det var ett magiskt flytår Edmund hade när det gick sådär bra. Det skulle inte hända igen, med eller utan Rosengren och när Edmund nu kommer skvalpa runt 50-strecket under resten av sin karriär kan Rosengren alltid använda deras säsong tillsammans som en overkligt bra referens.