56, Ugo Humbert

56, (57) Ugo Humbert

Ovanligt faktiskt att någon är så säker på att vinna challengers som Humbert varit det senaste året. Otroligt stabil mot svagt motstånd, han gör det som krävs.

Hur bra är han då? Nästan topp-50 vid 21 års ålder. Det är ruskigt bra.

Jag tycker han är bra. Men jag är kanske lite tveksam till kapaciteten. Hur långt det kan bära.

För när man tittar på hans spelstil, det är inte många som blivit topp-20 på att spela som han gör kan jag ju säga. De här riktigt offensiva spelarna som har en bra serve, men inte serven som ett vapen. Många av dem fransmän förresten. Chardy, Mahut, och så vidare. Jag tycker det känns lite som att Humbert har en spelstil som passar otroligt bra för att slå sämre spelare men nästan lika otroligt dåligt för att slå bättre spelare. Mot sämre spelare vinner han på att han pressar upp tempot så de helt enkelt inte hinner med när han attackerar. Mot bra spelare ger det inget för honom att pressa upp tempot, för motståndarna tål det, och då blir det istället han som fastnar vid baslinjen och där är han inte särskilt säker.

Känns inte som någon större profil utan ganska snäll och tråkig sådär. Tror jag läst att han har som sitt intresse att spela piano på fritiden. Känns inte särskilt förvånande i så fall. Han satt nog inte längst bak i klassrummet i skolan så att säga.

Vi får se. Topp-50 nästa säsong smått garanterat. Sen fortsätter han nog uppåt och topp-30 blir han, men någon stadig topp-20-spelare tror jag faktiskt aldrig han blir, trots att han just nu ligger så bra till som han gör.