50, Albert Ramos

50, (41) Albert Ramos

Kanske att jag låter mig påverkas lite av hans vansinnigt höga atp-ranking här men jag blev så imponerad av hans spel i somras att det ändå inte känns orimligt att sätta honom på 50:e plats.

Han var utanför topp-100 precis innan det började med semi i Båstad, vinst i Gstaad och final i Kitzbuhl. Det var i vanlig ordning dålig klass på de där sommarturneringarna, men det är å andra sidan många spelare som är ungefär lika bra med och att då ha tre så bra veckor i rad, det är mycket bra gjort det.

Inte min favorit riktigt kanske. Jag tycker ju ärligt talat att han ser rätt dålig ut. Det tycker nog de flesta. Han har inte riktigt en teknik som blåser bort sen så att säga. Men när han får det att fungera kan han använda sin forehand för att styra spelet med och hans försvar på backhandssidan är ganska bra. Serven inte helt oduglig, han rör sig ganska bra, men mest av allt, han jobbar alltid minst lika hårt som sin motståndare och tillåter sig aldrig ha svackor i matcherna.

Jag blir smått chockad om jag rankar honom såhär högt upp om ett år, men den här gången tycker jag faktiskt han förtjänar det.