45, Christian Garin

45, (33) Christian Garin

Jag blir på något sätt lite besviken på mig själv när jag ser att jag placerat Garin såhär pass högt upp på rankingen för han kommer aldrig klara att behålla den här rankingen under 2020.

Samtidigt tror jag att han fortfarande kan bli bättre. Han har haft några imponerande höjningar i nivå de senaste åren, han jobbar fantastiskt hår och jag tror det skulle kunna komma en höjning till.

Final i Sao Paulo och titlar i Houston och Munchen. Därifrån kommer nästan alla hans poäng men han gjorde det i år också rätt bra på hardcourt faktiskt. Han vann nästan lika många matcher som han förlorade på hardcourt och när en grusspelare får med sig så mycket på hardcourt brukar det sluta väldigt väl poängmässigt.

Han är inte spännande, han är inte rolig, men han tillhör en art som det alltid finns plats för på atp-touren och man ska också säga att de som han konkurrerar med, grusarbetarna, blir färre och färre. Han är en av få unga extremt grusspecialiserade spelare som finns och det får mig att känna att framtiden ändå ser ljus ut. Garin kommer ha mycket stora framgångar i mindre grusturneringar de närmaste åren.