46, Daniel Evans

46, (42) Daniel Evans

Nu ska han väl kanske kunna hålla sig topp-50, Evans. Det har varit en stökig karriär, minst sagt, men när han nästa år fyller 30 år så, det är väl dags att sluta hålla på att förstöra för sig nu kan man känns så kan hinner klämma in några bra år och tjäna lite pengar här på slutet.

Eller ja, slutet, när man fyller 30 har man väl i princip halva karriären kvar känns det som numera.

Jag gillar spelartypen. Sen om jag gillar Evans, det vet jag väl inte riktigt. Han verkar inte vara världens trevligaste prick kanske, men man kan gilla hur han spelar för det och det gör jag. Inte mycket att hurra över slagmässigt egentligen utan det handlar till otroligt stor del om hur han använder det han har. Han har ingen bra serve och backhanden är riktigt dålig men han har mycket kvicka fötter och en helt okej forehand som han ser till att använda till max. Mycket duktig på att komma framåt i banan också och han avslutar massor av poäng på ett enkelt sätt. Otroligt stor vilja att vinna också, en annan stor tillgång.

Och så är han specialist på gräs. Det finns inte så många grässpecialister numera, och grässäsongen är några veckor lång. Så spelare som Evans som är så duktiga på gräs hinner ofta få ganska bra poängmässig utdelning. I år hann han med att vinna två challenger på gräs till exempel, två veckor i rad och totalt 250 poäng på de två turneringarna. Det är ganska bra det. 250 poäng motsvarar som ni vet att vinna en liten atp-turnering.