47, Fernando Verdasco

47, (49) Fernando Verdasco

Inte särskilt imponerad av Verdasco i år faktiskt. Han turade sig fram en bit i några större turneringar och vann en del strömatcher men nja, han kändes inte som något hot om titlar eller för de bättre spelarna i år. Jag tycker han blivit lite sämre.

Faktiskt inte längre fram än i kvarten i någon turnering i år. Då ska man egentligen inte vara topp-50.

Sen är det svårt att skicka ner en såhär pass stor spelare alltför långt på rankingen och därför har jag honom fortfarande på topp-50.

Hur bra är hans forehand historiskt sett? Den är garanterat topp-10 i alla fall. Vi kan väl nöja oss där för nu och även notera att den inte är lika skarp som den var för några år sen. Han rör sig lite sämre numera och kommer därför lite oftare fel vilket påverkar slagit negativt. Backhanden i vanlig ordning fantastisk tekniskt men lite för små marginaler i det slaget kanske, kommer han lite fel där så går bollen helt enkelt inte in.

Om det är något som blivit bättre med åren så är det väl serven. Den där servefrossan han hade under några år tittar numera bara fram under väldigt korta perioder i matcher.

Fantastisk returnerare förresten. Det är en del av hans spel som det pratas för lite om.

Lite för små marginaler i spelet, det är väl där hans problem ligger och alltid legat, för ser man på hans kvalitéer som spelare en och en så borde han verkligen vara en långt mycket mer fantastisk spelare än han är.