48, Jeremy Chardy

49, (51) Jeremy Chardy

Jag tycker Chardy brukar vara en intressant spelare då hans spelstyrka ofta inte speglas på hans ranking. När han känns lite halvrisig sådär, då är han högt rankad. När han varit bra ett tag, då är han lågt rankad. Just nu dock är det väl undantaget som bekräftar regeln. Just nu har han ungefär den atp-ranking han ska ha, runt 50 i världen.

Ibland tycker jag han är bra, ibland så sjukt medelmåttig, och det beror väl egentligen bara på vilket humör man är på.

Han har en riktigt bra forehand.

Det är ungefär det.

Jag gillar också hans serve, men om den är så vansinnigt bra, det kan diskuteras. Jag gillar tekniken. Det ser ut som att han ska kunna generera precis hur mycket kraft som helst, men så otroligt mycket är det inte som kommer ut och den är också lite väl rak och lättläst. Sen har han i princip ingen andraserve heller, men det räddar han upp med att våga vara aggressiv på den, något fler spela borde vara.

Backhanden?

Nej.

Det blev en förbättring där för några år sen då han helt slutade spela backhand och slajsade den istället. Numera slajsar han rätt mycket fortfarande, och det gör att han kommer undan. Den offensiva backhanden, eller vad man ska kalla den, tillhör emellertid de absolut sämsta slagen på atp-touren och det är ju inget att skryta om kanske.

Men han klarar sig bra ändå för att forehanden är så pass bra och han använder den också ganska bra. Spelare med tydliga vapen lyckas i allmänhet bättre än spelare som är ungefär lika bra på allt och där i ligger mycket av Chardys framgång.

En av världens bästa dubbelspelare för övrigt. Hans sätt att konstant lyfta sina medspelare, oftast Martin, otroligt imponerande. Intressant där att han i dubbel är en fantastisk returnerare. En mycket offensiv sådan. I singel är inte hans returer mycket att hurra över på något sätt.