49, Dusan Lajovic

49, (34) Dusan Lajovic

Och jag är tillbaka! Kan låta lite konstigt för er kanske som läst mina spelarinlägg under både julafton och juldagen men som jag skrev i måndags, jag planerade för min årliga julledighet och det ni läst de senaste dagarna var skrivet i just måndags. Men nu är jag efter diverse tomtande tillbaka och det kan åter dyka upp lite vad som helst, när som helst här på sidan. Otroligt hälsosamt att vara borta från det man gör i ett par dagar förresten. Kanske därför vanliga människor kör med helg, kan vara.

Vi måste köra på med rankingen här. Vi har 49 spelare att skriva om på sju dagar. Det ska väl inte vara omöjligt, även om det givetvis kommer komma mer och mer om annat också ju närmare säsongen vi kommer.

Lajovic 49:a, är väl inget konstigt med det egentligen?

Normalt är han lite utanför gränsen för att vara topp-50, både på min ranking och atp-rankingen men i år var han i final i Monte Carlo, hans överlägset största merit hittills, och det måste man ju ge honom en liten knuff upp för. Vann i Umag också förresten, hans första titel.

Jag tycker han är rätt tråkig. Det händer liksom ingenting när han spelar. Men hans grundslag är helt enkelt riktigt bra och han servar också helt okej för spelstilen.

Lite märkligt tycker jag att han inte fokuserar mer på spel på grus. Både när man ser till hans spelstil och verkligheten är han en av de mest extrema grusspelare som finns på atp-touren. Ändå valde han i år ganska ofta spel på hardcourt istället för spel på grus. Mycket dumt tycker jag.