Spännande specialodds inför säsongen

Så var Bethard ute med oddsen kring vad spelarna förväntas prestera under 2020 och det ska vi givetvis titta till.

Om ni vill spela på något av oddsen är det bara att klicka er fram här på Bethard. Är ni ännu inte kund så klickar ni på den gröna skylten ”Spela här” högst uppe till höger så registrerar ni er och får er bonus på bara några sekunder med BankID.

Om man inte vill spela ska man läsa ändå, för sannolikheter kring vad som ska hända är alltid intressant.

Världsetta vid årets slut

 • Djokovic 1,83
 • Nadal 2,30
 • Medvedev 15
 • Thiem 15
 • Tsitsipas 17
 • Federer 17
 • Zverev 34
 • Någon annan 34

Intressant det här tycker jag med tanke på att ganska många pratar om att det är dags för tronskifte hit och dit. Om någon säger det så kan ni ju uppmuntra den personen att placera en peng på precis alla andra för ska man tro oddsen är det helt givet att antingen Djokovic eller Nadal slutar året som världsetta.

Jag hade nog satt oddsen väldigt likt det där faktiskt. Så vill man spela, ta ett eget initiativ. Men någon av Djokovic eller Nadal blir det.

Antal slams för Djokovic

 1. 2,35
 2. 3,00
 3. 9,50
 4. 41

Oddset på att inte tar någon är 4,25.

Jag hade tagit antingen ingen eller tre om jag skulle spela. Det låter ju helt otroligt konstigt men såhär.

Det finns en chans att han börjar dåligt, sen kommer Franska Öppna där det är tufft, och vem vet hur det ser ut framåt Wimbledon. 4,25 på ingen kan vara okej då man även där har möjligheten till en skada.

Samtidigt känns möjligheten till tre bra. Jag håller honom som storfavorit i Australian Open. Kanske inte så stor favorit som vanligt, men ändå. Han ska vinna. Sen har vi Franska Öppna där han absolut har en chans. Jag tror att han kommer vilja slå Nadal i Franska en gång innan allt är klappat och klart och jag tvivlar inte en sekund på att han kan göra det. Wimbledon den där han egentligen kanske är mest överlägsen, och så US Open. Tre av de där fyra, det är inte ologiskt men framför allt, det är en god chans att man kommer vara med i matchen inför US Open, antingen på att han ska vinna den eller inte vinna den för att han ska få med sig tre stycken och då sitter man bra med 9,50 oavsett om man har vinst eller inte vinst i US Open för att det ska bli tre.

Antal slams för Nadal

 1. 1,90
 2. 3,75
 3. 17
 4. 151

Oddset på att han inte tar någon är 3,50.

Två eller tre. Styrs givetvis av om man vill spela något på Djokovic. Det går inte riktigt ihop att spela tre på Djokovic och två på Nadal. Men jag tror som ni kanske vet att Nadal och Djokovic kommer vara överlägsna i år också vilket inte i samma utsträckning syns på oddsen.

Nadal har egentligen ingen bra statistik i någon annan slam än Franska totalt sett men jag tror han har en bättre chans i Australian än vanligt den här gången. Det känns som att det varit ovanligt ostökigt för Nadal senaste året och när det inte stökar för Nadal, då är det inte lätt att tas med honom. Nadal är ofta bra i Wimbledon, problemet där är att Djokovic är så pass bra på gräs och Federer ett större hos än i andra slams. Men Nadal har chansen där, och US Open, det är väl den minst dåliga av de andra slamsen för honom, så bra chans där också.

Två eller tre säger vi väl om man ska spela något på Nadal. Oddsen på ingen eller en känns inte särskilt lockande.

Antal slams för Federer

 1. 2,75
 2. 15
 3. 151
 4. 751

Oddset på att han inte tar någon är 1,44.

Det är möjligt att det är mer än 70% chans att Federer inte vinner någon slam kommande säsong och därför kan nog 1,44 på ingen vara det bästa spelet, men det är ju ett tråkigt spel.

2,75 på en lockar inte.

Men 15 gånger degen på två, det känns väl inte så dumt va? Jag tror man ska vara otroligt försiktig med att räkna ut Federer på de snabba banorna i Australian och nu slår han också mer ur underläge än kanske någonsin, trots att han var bättre än någonsin för bara ett halvår sen. Känns som det passar Federer ganska bra det här läget. Sen Wimbledon, det är en jättechans. Kom ihåg att han var överlägsen Djokovic i finalen där i somras. I US Open ska han heller inte direkt räknas bort även om han inte haft några bra veckor där senaste åren. Jag tycker två låter bra till 15. Eller stänger han ner karriären med att vinna alla fyrs sista säsongen? Hade ju varit något det.