38, Lucas Pouille

38, (22) Lucas Pouille

Jag kan ha gjort ett misstag här och lurat mig lite på hans höga atp-ranking. Han tappar nästan hälften av sina poäng i slutet på januari då han redan lämnat återbud till Australian Open. Då är han runt 60 på atp-rankingen och som han spelade under förra säsongen talar det mesta för att han rasar ut från topp-100.

Jag har aldrig tyckt att han varit bra. Men det finns folk som kan tennis som tycker han är skitbra. Jag tror det beror lite på vad man fokuserar på.

Pouille har en fantastisk talang och en grym träff på bollen. Det är lite Federer över honom på så vis. Allt han gör är otroligt naturligt. Men precis som för Federer, men hundra gånger värre, man får liksom inga extrapoäng för att ha den bästa bollträffen eller de snyggaste slagen under en match. Det är så otroligt mycket annat som påverkar så mycket mer och där blir det problem för Pouille. Han är inte säkrast, han är inte smartast, han är inte jämnat och han är inte den som saknar hål i spelet. Han är en talang som börjar bli lite övermogen.

Bra forehand, okej backhand, okej serve, han slår ganska hårt, det är väl det största pluset med honom. Men sen så, ja jag vet inte. Jag har så väldigt svårt att få honom till att vara så bra som spelarna som är topp-30 är, det blir omöjligt för mig.

Samtidigt som han har en spets i sitt spel och en talang som spelarna utanför 50-strecket inte har.

Det känns väl okej att placera honom här ändå. Han är inte så usel som han var under förra säsongen och han är verkligen inte så bra som hans semi i Australian Open för ett år sen indikerar. Han är topp-40 i världen med minsta möjliga marginal helt enkelt.