41, Benoit Paire

41, (24) Benoit Paire

Enligt rankingen skulle Paire i princip vara bättre än någonsin. Det är inte riktigt sanningen. Inte om man frågar mig i alla fall.

24:a i världen. Nja, jag tycker snarare jag varit väldigt snäll här.

Man lurar sig lite. Forehanden ser så fruktansvärt dålig ut att man kan undra hur han överhuvudtaget träffar bollen men han har lärt sig att hålla den någorlunda inne i banan och forehand är ett så pass lätt slag att hur dålig teknik man än har är det i princip omöjligt att inte kunna spela forehand alls. Paires forehand är ungefär så dålig som en forehand kan vara, men det går ändå inte att utnyttja den som det går att utnyttja om en spelare inte kan spela backhand överhuvudtaget.

Hans serve är bra. Han fokuserar för lite på den kanske. Ofta slänger han bara iväg serven vilket är dumt då den är ett ganska bra vapen.

Sen har vi backhanden, där är han absolut toppklass i världen. Få spelare har ett vapen i sin backhand på samma sätt som Paire har.

Atp-tourens sämsta forehand. Kanske inte atp-tourens bästa backhand, men faktiskt inte superlångt därifrån. Och så en bra serve på det. Tyvärr också en usel skalle på det.

Paire är en bra spelare men jag vidhåller, det är svårt att ta någon som slår sin forehand som han gör på allvar och lite är det också så att jag tycker att hans motståndare utnyttjar svagheten lite för lite. Tennisspelare är så extremt inställda på att inte slå i motståndarens forehand att det på något sätt ofta tar dem emot att pumpa allt mot Paires forehand som de borde. För det är så man borde spela mot honom. Man ska lägga precis allt i hans forehand och vänta på att han ska missa.