43, Jan-Lennard Struff

43, (35) Jan-Lennard Struff

Känns lite fel på något sätt. En spelare som Struff som jag tycker är så väldigt bra blir jag tvungen att knuffa ner på min ranking jämfört med atp-rankingen men så blir det tydligen. Det var för många som skulle in framför helt enkelt.

Jag är sjukt imponerad av Struffs höjning senaste åren. Han är verkligen i grund och botten en medelmåtta som lyckats göra det som de flesta nog drömmer om. Att sega sig uppåt och till slut bli en världsspelare. Struff var för bara några år sen cementerad på challengertouren. En bra spelare där, men han dög bara inte på atp-touren. Numera gör han det för att han lyckats bli lite bättre hela tiden.

Det har inte skett av en slump dock. Det finns så mycket att lära av honom för andra spelare för han har hela tiden försökt förändra, förbättra saker i spelet. Exempelvis började han den senaste säsongen komma fram en hel del på nät. Det har han aldrig gjort förut men han har förstått att hans serve och attacker är så skarpa att han kan få en hel del enkla avslut framme vid nätet och även om han absolut inte har någon naturlig, bra volley så har han varit rätt effektiv där framme. Mest av allt dock, det har gjort det mycket svårare för motståndaren att läsa honom då han är ganska lättläst rent allmänt.

Han servar hårt och sen står han och pangar från baslinjen. Det är ganska rakt, enkelt och lättläst men han försöker komma runt det och det har tagit honom till en given placering på topp-50.