44, Reilly Opelka

44, (36) Reilly Opelka

Jag håller med, han borde vara väldigt bra, men är han så bra? Inte redan nu skulle jag säga. Ung spelare som är rankad 36:a, det låter bra och han är bra, men någon 36:a är han inte för mig. Inte ännu.

ATP-tourens största spelare. 211 cm är han och väger över 100 kg. Jag behöver väl inte säga att han är servekanon men hans serve är faktiskt inte riktigt så bra som de bästas. Isner, Karlovic, Raonic, de är klart bättre servare än vad Opelka är. Opelkas serve är lite för rak och lättläst. Han vinklar den klart sämre än vad hans servekanonkollegor gör och dessutom hans kanske största problem, men han får lite motgång i matcherna börjar han inte bara spela sämre, han börjar också serva mycket sämre.

På plussidan rör han sig och delvis också spelar som en vanlig spelare trots att han är så stor. Han är givetvis långsam, men han kan slå forehand och han kan slå backhand. Han är inte en sån här lång, oformlig klump som klampar omkring och duttar till bollen i hopp om att vinna någon poäng i ett tiebreak i slutet av setet. Opelka försöker spela. Sen är han inte jättebra på det, men han försöker.

Han känns väldigt valpig. Och inte så konstigt det, han är bara 22 år gammal. Han behöver växa till sig och bli lite smartare. Om han kan komma bort från allt det här raka och enkla i spelet och ersätta det av att utnyttja vinklarna och vara lite mer svårspelad, då kan han bli en ny Isner eller faktiskt till och med bättre än Isner. Han borde ha potential att bli lite bättre då han trots att han är längre rör sig lite bättre men som sagt, då krävs det förändringar i spelet. Som det är nu är han alldeles för lättspelad för att bli en toppspelare. Sen ska man säga att amerikanerna aldrig brukar ens försöka ändra sitt spel. Alla amerkaner de senaste 10 åren är mer eller mindre lättspelade, de förstår nog inte riktigt att det hindrar dem, och därför är utsikterna för Opelka antagligen ganska små att bli en toppspelare, men man vet aldrig. Han kan ju bli till undantaget som bekräftar regeln.