36, Sam Querrey

36, (44) Sam Querrey

Jag tycker ju att Querrey är bra och egentligen känns det fel att ranka honom såhär pass långt ner, men sanningen är att han inte går mycket bättre än sin ranking. Rankingen ljuger inte så att säga och när man närmar sig 30-strecket på rankingen och ska få in alla spelare som finns, då börjar konkurrensen bli ganska tufft.

Överlag tycker jag det mest intressanta med honom är att han inte är bättre. För det finns ju liksom resurser här. Han är en av världens 10 bästa servare men han har ändå ett grundspel som håller på atp-touren. Den kombinationen borde vara riktigt giftig.

Den är också giftig, men det blir ändå inte tillräckligt när konkurrensen består av de bästa i världen.

För möter han en av de bästa i världen, då räcker det inte med att ha en av de 10 bästa servarna i världen. Det räcker inte ens med att ha bäst serve i världen. Det går alltid att få tillbaka bollen i ganska stor utsträckning och när Querrey sen fastnar i dueller mot någon som är riktigt, riktigt bra, då är han inte tillräckligt säker och han är lite för svag ute i hörnen.

Jag kan vara lite kritisk så tycker jag han borde vara mer stabil än han är mot spelare utanför de 50 bästa. Mot såna spelare borde han vara i princip omöjligt att komma åt men det är han inte för att han är så pass fladdrig och kanske mest av allt, för att han inte direkt har den största viljan i världen att vinna tennismatcher. Kanske hans största problem genom åren skulle jag säga, både i matcher och sett till möjlighet att utvecklas. Han verkar helt enkelt inte bry sig så vansinnigt mycket om hur det går och det är inte direkt någon fördel.