30, Grigor Dimitrov

30, (20) Grigor Dimitrov

Japp, han var i semi i US Open, men i övrigt då? Han gjorde någon bra turnering precis i början av året också men kom ihåg hur det var i Atlanta när han förlorade mot Kevin King i första matchen. Då var han bara ett par veckor från att åka ut från topp-100 och helt ärligt såg inte spelet så mycket bättre ut än att han utan några konstigheter skulle kunna hamna i den situationen.

Sen kom US Open där han fick en fantastisk lottning men sen också gjorde ett par otroligt bra matcher. Det är också just US Open som gör att jag har honom så pass högt som jag har på min ranking. Utan att ha sett honom där, hur bra han fortfarande kan spela, hade han fått kämpa för att vara topp-50 på min ranking.

Det är otroligt spretigt helt enkelt. När han hittar formen kan han slå till bollen och vara en rätt bra spelare med mycket variation men när han är ur form och bara bollar tillbaka, som nästan hela säsongen som var, då finns det många spelare som är klart bättre på just det spelet.

Litet svaghetstecken skulle jag säga för nivån att Dimitrov var trea i världen för drygt två år sen. Han är inte bra nog för det. Bra nog för att bli topp-10 igen? Jag tror faktiskt inte det. Spelarna som ligger där numera är helt enkelt bättre än honom.