31, Marin Cilic

31, (39) Marin Cilic

Det här känns lite konstigt. Cilic är ju en världsspelare och sett över de senaste 10 åren är han en av de absolut mest framgångsrika spelarna i Grand Slam-turneringar. Med sin titel i US Open och finalplats i Wimbledon är det väl bara fem spelare framför honom gällande meriter i Grand Slam-turneringar senaste 10 åren.

Men vad hjälper det när han var så sjukt dålig, med sina egna mått då, under säsongen 2019.

Man ska veta med Cilic att det finns två olika versioner av honom.

Det finns en version som är en kraftspelare. En spelare som servar grymt bra och sen söker första möjliga läge att panga sig igenom sin motståndaren med forehanden.

Sen finns det en annan version också som är en spelare som servar helt okej och sen mest bara står och håller i bollen tills han missar.

Den senare versionen var Cilic under 2019, och den versionen är verkligen ingen höjdare. Det finns hur många såna spelare som helst och Cilic gör det inte särskilt mycket bättre än någon annan.

Sen tror jag inte det är så enkelt att han kan bestämma sig för att bara vara den bättre versionen genom att slå till bollen hårdare. Ibland försöker han det utan att vara i form och då är han så osäker att det nästan är löjligt åt det.

Det handlar nog helt enkelt om form. Cilic har en extrem nivåskillnad mellan form och icke form och 2019 var det i stort sett icke form hela tiden. Då är han i min värld inte en av de 30 bästa spelarna i världen och därmed får han nöja sig med denna placering på min ranking.