32, Jannik Sinner

32, (78) Jannik Sinner

Det var ett genombrott det där. Helt sanslöst. Jag har skrivit mycket om den här spelaren och vi pratade väldigt mycket om honom i podden under några veckor så ni har nog bra koll på honom redan trots att han faktiskt fortfarande bara spelat några få atp-turneringar.

Närmare två meter lång, rörlighet som en liten spelare, fantastisk backhand, mycket bra forehand, bollkänsla i toppnivå. Han är speciell, Sinner. Det är inte många jag säger det om men Sinner kan mycket, mycket väl bli både världsetta och om allt klaffar en överlägsen världsetta. Det är knappt så att jag sett en spelare med bättre förutsättningar förut. Det finns liksom ingenting som riskerar att hindra honom. Inga fysiska spärrar, inga talangmässiga spärrar, ingen teknik som är fel.

Det kan sluta med att Sinner blir en servekanon som också är bäst av alla i spelet, något som än så länge aldrig hänt och det är bara att hoppas att det inte händer, för i så fall skulle han bli så överlägsen att det inte ens blir roligt längre.

Varför är han då bara 32:a på min ranking om han är så fantastiskt superbäst?

Allt det där är vad som kan hända i framtiden. Han är 18 år gammal och det finns fortfarande absolut kanske inte svagheter, men i alla fall saker som han är långt sämre än de bästa på. Eller rättare sagt, det finns ingenting han är i närheten av de bästa på, däremot finns det inga hinder för honom att någon gång bli så bra.

Om ni tänker er Zverev, och så lite bättre serve. En knivskarp offensiv. Och mycket bättre snabbhet. Plus en bra skalle på det. Det är vad jag ser i framtiden i Sinner. Om allt nu klaffar. Det finns precis hur mycket som helst som kan gå fel också. Som sagt, han har ännu inte ens spelat en halv säsong på atp-touren.

Men säg så här då. Det har inte sett så här bra ut för en 18-åring sen Nadal var 18 år gammal för 15 år sen. Jämför man med de unga spelarna nu, Shapovalov, Felix och de där. Sinners möjligheter att bli bäst eller överlägset bäst är på en helt annan nivå jämfört med dem.