33, Hyeon Chung

33, (128) Hyeon Chung

Det blir nästan omöjligt att placera Chung som i princip varit borta i två år på ett korrekt sätt. Det blev här någonstans, antagligen lite i överkant gällande hur bra han är just nu, men får han spela i några månader utan uppehåll är det troligt att denna placering istället kommer vara lite i underkant.

Han har missat två viktiga år. När man precis fyllt 20, det är då man ska utvecklas som mest men Chung har inte fått den möjligheten. Han har bara ströspelat sen semin i Australian Open 2018. Nu är han väl på gång igen, kanske, men det känns som att han har den där typen av skadeproblem som kanske inte ger med sig. Det är nog helt enkelt något fel på fötterna på honom och sånt där får man sällan ordning på. Dessutom har han en rätt oskonsam spelstil där han har en teknik ute i hörnen som är helt fantastisk om man vill vara bra på tennis, men rätt usel om man vill ha en kropp som håller ihop.

Jag tycker han är väldigt bra. Många tjatar om att han har svårt att sätta egen fart på bollen. Det har han när han är otränad och/eller ur form. När han är i form finns det inga problem där eller någon annanstans. Det är väl serven som är lite svag kanske men i spelet är han fantastisk och han kan spela i precis hur högt tempo som helst utan att det påverkar honom ett dugg.

Vi får se om han kommer tillbaka i fullt slag igen helt enkelt men en i grunden bra spelare, det är han.