34, Taylor Fritz

34, (32) Taylor Fritz

Jag har så svårt att förstå mig på den här extremt typiska amerikanska spelstilen. För jag fattar inte hur den kan vara så effektiv, hur motståndarna kan ha så svårt att bara avslöja den men tydligen, det funkar fortfarande när vi nu går över till 2020.

Fritz servar bra, och sen står han och pangar lite från höften utan att egentligen vara särskilt bra på något särskilt. Som sagt, jag fattar inte hur det kan funka så bra som det gör, men det är tydligt att det finns någon parameter i det som jag inte är värdig att förstå mig på. Kanske är det helt enkelt kombinationen. Att det blir svårt att vara så överlägsen som man behöver vara i spelet när motståndaren, som Fritz, servar nästan som en servekanon. Den här mittemellanspelstilen eller vad man ska kalla det. Nästan servekanon men ändå inte, är något som visat sig funka väldigt bra om man vill vara rankad mellan 30 och 50 i världen.

Ska man jämföra honom med andra amerikaner så är väl Querrey det självklara valet. Jag tycker Querrey egentligen är en ganska mycket bättre spelare. Hans serve håller en helt annan nivå än vad Fritz serve gör. Sen är Fritz lite säkrare i spelet kanske men mycket skiljer inte. Det som skiljer, och det som gör att Fritz numera ändå är lite bättre, är att han har en riktigt god förmåga att vinna matcher. Det har inte direkt Querrey. Han vill ganska mycket, Fritz, och han är ganska duktig när det hettar till. Det är relativt ovanligt för hans spelstil. Det här pangandet som han representerar brukar inte vara det bästa när det ska avgöras.

22 år gammal nu, det börjar komma spelare som är yngre än honom på touren och Fritz kommer aldrig nå toppen. Det kan jag garantera. Man kan inte vara så medelmåttig som han trots allt är och nå toppen. Men han blir väl en ersättare till nämnda Querrey helt enkelt. Han är 10 år yngre än Querrey och har alla möjligheter att hålla sig på eller runt topp-10 i 10 år till.