26, Jo-Wilfried Tsonga

26, (29) Jo-Wilfried Tsonga

Han tuffar på Tsonga. Det är ju inte direkt så spektakulärt som det var för några år sen men visst är han en fullt duglig spelare fortfarande. Det är bara det att det flyttats lite neråt. Förut var han rankad topp-20, men i de bra stunderna topp-10 spelmässigt. Nu är det snarare så att han är rankad topp-30, och i de bra stunderna är han topp-20. han har tappat lite tycker jag. Det blixtrar inte på samma sätt om honom längre.

Han vann två franska sporthallsturneringar i år. Det har alltid varit hans bästa gren. Inte så bra i de stora turneringarna i år dock. Kvarten i Paris i höstas var höjdpunkten gällande stora turneringar och det är ganska klent för att vara Tsonga.

34 år gammal. Man trodde ju kanske inte ens att han skulle spela såhär länge. Inte jag i alla fall. Men han spelar lite mindre än de flesta andra och verkar ha hittat ett sätt att hålla kroppen i någorlunda ordning. Vi får kanske se dock hur länge han tycker det är kul att åka omkring och vara en medelspelare på touren. För ärligt talat känns det inte som han är något direkt hot för de stora spelarna i de stora turneringarna längre. Jämför man honom med de tre stora eller ungtupparna bakom, Tsonga räcker ärligt talat inte till spelmässigt mot dem. Han har varken lika skarpa vapen eller någon säkerhet i närheten. Men mest av allt, det som när han var som bäst var så mäktigt med honom, att han när det passade som bäst kunde skruva upp intensiteten så det såg ut som att det blixtrade om honom, jag tycker inte riktigt han har det där längre.

Nu blev det lite av en dödsruna här. Tsonga är fortfarande en mycket duktig spelare. Jag vill mer påpeka att han faktiskt blivit lite sämre och det är därför jag har honom såhär pass långt ner på min ranking i år.

Tycker för övrigt alltid att han underskattas utseendemässigt, men det är kanske bara jag, vad vet jag.