27, Felix Auger-Alissime

27, (21) Felix Auger-Aliassime

Det gick väldigt snabbt för Felix i våras och det kändes som att han blev topp-20 lite märkligt enkelt. Det var några riktigt bra lottningar han fick som gjorde att hans rankingskutt blev lite större än det kanske borde blivit, men givetvis, han spelade jättebra också.

Sen var andra halvan av säsongen inte bra. Jag tror personligen att det berodde på att han började växa lite och ännu mer, försökte växa muskelmässigt. Unga spelare som är så taniga som han brukar i omgångar få sämre perioder när de försöker förändra sina kroppar. Det är tuffare än vad man kan tro och spelet påverkas av det.

Jag måste säga att jag är försiktigt tveksam till Felix som någon slags given toppspelare. Det är absolut inte som med Coric att jag på något sätt säger att han inte kommer nå toppen, men om man jämför med exempelvis Sinner så tycker jag inte att Felix har samma givna förbättring framför sig. det kommer krävas otroligt mycket jobb och vilja att förändra för att han ska bli allra bäst eller bland de absolut bästa. Serven är som den är nu lite klen, och där skulle man behöva ändra lite tekniskt om den ska bli så bra som den bara kan. Sen i spelet, han är jättebra där, men han har inte de givna vapnen som sticker ut. Det blir i så fall mer en typ av Djokovicförbättring där han ska slipa på allt till perfektion och det är svårare och mer ovisst än ett ha ett brutalt vapen och sen bygga resten runt det.

Nu låter jag negativ här. Detta är ett av tennisens absolut största unga namn och han kommer bli sjukt bra. Om han inte blir topp-10 är det ett stort misslyckande. Men blir han någon gång bäst? Det får vi se.

En relativt tuff säsong har han i alla fall framför sig där han försvarar grymt många poäng under första halvan. Med tanke på att han inte varit jättebra det senaste halvåret kan det kanske bli lite lurigt och han riskerar nog att falla ner mot 50-strecket på rankingen framåt sommaren.