28, Pablo Carreno Busta

28, (27) Pablo Carreno Busta

Vilken comeback i år. Inte comeback som i att han varit borta skadad utan en comeback till dit han ska ligga på rankingen. 70 i världen var han i somras innan det började vända. Efter en grym avslutning är han nu topp-30 igen, precis där han ska vara. Att han var rankad tia för drygt två år sen är inget man ska lägga någon vikt vid. Så bra har han aldrig varit och kommer aldrig vara. Det var resultatet av flera olika märkliga grejer, mestadels att många spelare var borta då. Hans kapacitet är topp-20 om allt klaffar men normalt ska han vara cementerad mellan 20 och 30 på rankingen.

Stadig spelare, kan man säga. Det krävs en del vind för att blåsa bort honom så att säga. Mycket stabil backhand, mycket stabil forehand, grym ute i hörnen, relativt snabb, orkar hur mycket som helst, inte korkad, helt okej serve. Det saknas vapen, men det är han inte direkt ensam om. Kanske att han kunde vara lite bättre på att attackera själv. Han är lite väl svag på att sätta rejäl fart på bollen men det är ändå inte det viktigaste, inte för hans spelstil.

Han jobbar, jobbar mer, och fortsätter jobbar, och jag tror inte det kommer komma några fler sådär riktigt djupa dippar. Det ska det inte behöva göra för rent allmänt, det ska mycket till för att rubba honom.

Kort text om Carreno Busta, men det passar ju. Det är svårt att skriva målande om någon som inte är särskilt färgstark. Han gör det han ska, absolut ingenting annat.