29, Borna Coric

29, (28) Borna Coric

Det är skönt att få lite rätt ibland ändå, och Coric känns som en sån punkt där jag alltid haft väldigt rätt.

Jag har aldrig sett någon större kapacitet i honom. En duktig spelare, utan tvekan, och att han skulle nå atp-touren och bli en bra spelare på atp-touren, det var det inget snack om, men han var i ung ålder den av alla spelare i 96-årgången som låg allra längst fram. Precis som med Elias Ymer sa jag tidigt att nej, Coric kommer inte bli någon världsetta och högst troligt inte någon topp-10-spelare eller ens i närheten av det. Under förra året blev han nära topp-10, men även då sa jag att det var fel. Han är ingen spelare på den nivån. Det berodde på tillfälligheter och att spelare saknades. Coric är en riktigt bra arbetare på atp-touren, men han är ingen stjärna och heller ingen blivande stjärna.

Det har ordnat till sig nu det där och han slutar den här säsongen runt 30 i världen både på atp-rankingen och min ranking.

Varför är jag så elak mot Coric då?

Jag är inte elak, jag berättar bara hur det i verkligheten är.

Han är en spelare som jobbar extremt hårt och som har vissa spelmässiga tillgångar, men jämför man honom med de bästa i världen är han nästan genant medelmåttig.

Han har inget vapen. Forehanden skulle kunnat bli det, men jag tror det är kört nu. Han har inte visat sig villig att ändra tekniken som han skulle behöva och det lär inte hända framöver heller. Han är alldeles för bakåtlutad i det slaget. Backhanden är bra, men absolut inget vapen. Han har svårt att sätta egen fart på bollen där. Serven, ingen höjdare. Han orkar massor, är ganska snabb och jobbar otroligt hårt, men det är det många andra som gör också.

Det finns inga direkta hål i hans spel, men heller inget som sticker ut. Han är urtypen av en tennisarbetare och även om han absolut troligen kommer pendla uppåt på rankingen ibland under den långa karriär han har framför sig, som sagt, det är ingen blivande stjärna det här om inte något alldeles utöver det vanliga händer.