22, Alex De Minaur

22, (18) Alex De Minaur

Vilken spelare han är alltså, De Minaur. Det går absolut att prata om hans baksidor, som att han slagmässigt faktiskt är rätt medelmåttig. Forehanden, nja. Den är inte så bra. Backhanden, ja, han hotar tillbaka den, mer är det inte. Serven? Svag. Returerna? Han bökar över en del. Bolltalang? Måttlig. Men det där, äh, det är bara små grejer. Vem behöver kunna spela tennis när man kan springa tennis?

Han är den snabbaste tennisspelare jag set, punkt. Inte en av de snabbaste. Man ska inte jämföra honom med de folk anser vara snabba, Nadal, Monfils och såna där. De rör sig jättebra, men de är traktorer i jämförelse med De Minaur. De Minaur hinner på ett helt gäng bollar i varje match som ingen annan ens får racketen på, just på att benen helt enkelt rör sig snabbare än på någon annan. Kolla gärna på benen någon gång när han spelar. Det är så att man inte tror att det är på riktigt. Det är märkligt att ett par ben kan röra sig sådär snabbt faktiskt.

Bra skalle också. Han kämpar maximalt första boll till sista i matcherna och det är det inte många som gör.

Han har en stor styrka och han har sett till att forma ett spel som är tillräckligt bra runt det. Sen är det kanske just det som är problemet. Att han lyckats forma ett spel som inte är särskilt bra, men som duger i och med att han är så overkligt bra fysiskt. Men ska man titta uppåt, ska man titta upp mot topp-10 på rankingen, som läger är just nu har i alla fall jag svårt att se hur hans spel ska räcka till. Sen jobbar han ju den här killen, han tränar en del. Hans spel är långt ifrån färdigutvecklat. Han kommer trimma slagen, han kommer lägga till saker. Han kan bli en av de bästa om han fortsätta förändra och förbättra. Just nu finns det emellertid ett tak, trots att han ligger så fantastiskt bra till i så ung ålder. Jag tror det måste hända något med i alla fall något av hans grundslag för att han ska bli topp-10. Topp-20 blir han däremot nästa säsong och det med marginal för mot spelare som inte är rankade topp-20 är hans spel otroligt effektivt.