23, Andy Murray

23, (123) Andy Murray

Jag satt precis och svarade på kommentarer. Jag ska bli bättre på det. Märkligt nog har jag en tendens att prioritera bort just det när jag inte hinner med grejerna men som sagt, det får vi ta och prioritera upp lite så full på med kommentarer under inläggen så ska jag se till att hålla igång.

Det var någon som oroade sig för Murray. Om jag hade glömt honom, för såhär högt upp kan jag väl inte ha honom.

Jag förstår funderingen, och här blir det kanske lite extra oklart med mitt bedömningssystem för min topp-100-lista. Jag säger alltid att det är en kombination av hur bra spelaren är, hur kapabel han är, och hur bra han borde vara i någon mån. Just det där sista kastar jag in när en spelare spelat väldigt lite under säsongen som var.

Murray spelade onekligen väldigt lite säsongen som var, då man måste ju behandla honom lite som de spelare som var borta väldigt mycket med skada, Anderson, Del Potro och såna. Murray spelade aldrig tillräckligt mycket för att han skulle hinna bli fullt matchtränad.

Sen är frågan hur bra han är numera. Hur mycket sämre han blivit fysiskt och vilken nivå han kan hålla.

Jag tror hans kapacitet är någonstans topp-20 om han spelade en hel säsong, något jag inte kan tänka mig att han kommer göra igen. Han har redan lämnat återbud till Australian Open och han har väl i princip inte börjat träna ordentligt än inför säsongen.

Så nja, jag är tveksam, men jag tycker samtidigt inte att man helt kan förkasta honom. Helt invalid är han inte, och en viss kapacitet har han garanterat fortfarande i sig, om han nu skulle kunna spela ordentligt igen, vilket han aldrig kommer kunna, eller?

Jag tror faktiskt han kommer lägga av någon gång under kommande säsong, och jag är inte så säker på att han kommer spela mer än enstaka turneringar men han verkar ha en grym vilja att få till motsatsen så hoppas innerligt att jag har fel.