24, Andrey Rublev

24, (23) Andrey Rublev

Äntligen fick han till det lite grann, Rublev. Rätt otroligt att man kan säga äntligen om en kille som är 22 år gammal men han har än så länge haft mycket oflyt i karriären. För man ska veta det, han är ett år yngre än Medvedev och Khachanov, men för några år sen var det ändå Rublev som var bäst av dem och som var den mest troliga toppspelaren. Sen dess har Khachanov varit uppe och vänt på topp-10 och Medvedev etablerat sig som en av världens bästa spelare. Rublev har mest varit skadad, men under 2019 fick han i alla fall till det någorlunda och fick vara skadefri ett litet tag i alla fall.

Kan man ha en mer rysk spelstil än vad Rublev har? Tänk er de gamla hjältarna Kafelnikov, Safin, och Davydenko. Om man kastat in de där tre i en torktumlare så hade Rublev kommit ut, typ.

Det är otroligt enkelspårigt. Han gör ingenting annat än att panga. Mest lik är han väl Davydenko förresten spelstilsmässigt. När det gäller att slå på bollen och sätta egen fart på den är nästan ingen bättre, men det är så enkelspårigt att det ändå är ganska enkelt att hantera för en riktigt bra motståndare.

Han blir säkert topp-10 någon gång, Rublev, men så mycket mer, jag vet inte. Det finns ändå en viss begränsning i spelstilen känns det som. Ska han bli ännu bättre, en av de bästa, krävs det antingen att han skaffar sig en serve som är i nivå med det övriga spelet eller hittar någon slags variation/plan b i sitt spel. För som det är nu är det lite hårt, hårdare, hårdast över hans spel och som sagt, mot de allra bästa fungerar det oftast inte helt optimalt.

Men som sagt, när det gäller att slå på bollen och sätta fart på den, där är Rublev angränsande till oslagbar. Som han kan panga alltså, helt otroligt.