14, Karen Khachanov

14, (17) Karen Khachanov

Jag tycker han blev topp-10 lite snabbt och så bra var han nog aldrig, men det rasade lite väl mycket för honom i år. Han strulade med utrustningen var det väl tidigt under säsongen och sen kom han liksom aldrig ikapp. Samtidigt får man säga att han får vara rätt nöjd med att avslutade året så högt som 17 på atp-rankingen med tanke på hur mycket som gick emot honom. Det kändes verkligen inte som att det flöt på bra någon enda gång under säsongen.

Det är lite robot över honom va? Det är liksom inte mycket till finess direkt. Ännu mindre variation. Han gör egentligen allt i samma tempo. Han servar riktigt hårt, och bollar riktigt hårt. Det är hårt. Inte superhårt, men allt är hårt.

Kan låta enkelspårigt men det finns plats för en sån här spelare högt upp på rankingen och jag tror absolut att han har alla möjligheter att smyga upp mot topp-10 igen. Han behöver bara hitta sig själv helt enkelt för är han så osäker som han emellanåt var i år, då går det absolut inte.

Vad mer ska man säga om honom då…han är liksom skittråkigt. Jag tvivlar på att det kan finnas någon som har honom som sin favoritspelare. Inte för att det är något fel på honom. Han verkar väl rätt vanlig. Men spelstilen, den är liksom inte spännande. Han är inte den spelaren som man prickar för först i spelschemat direkt.