15, Kevin Anderson

15, (91) Kevin Anderson

Det blev bara fem turneringar för Anderson säsongen som var. Han vann i Pune, floppade i Australian Open, gick okej i Miami och kunde sen inte göra sig rättvisa under grässäsongen. Mer blev det inte.

Ganska skadedrabbad rent allmänt och särskilt många långa uppehåll under karriären. Lite bräcklig krock helt enkelt. Kanske inte så konstigt. Det är inte skonsamt det han gör direkt. Det servas väldigt hårt och sen jobbas det ännu hårdare.

Jag skrev precis om Raonic, att Raonic borde tittat åt Del Potro. Anderson är lite beviset på att det går att göra så. Det Anderson gjort så bra genom åren är att han inte nöjt sig med att bara vara servekanon och enbart försökt komma undan när bollen är i spel. Han har undan för undan utvecklat sitt bollande och numera är han så bra att han är fullt i nivå med massor av atp-spelare när bollen är i spel. Han kan till och med ibland stå upp mot några av de bästa.

Det är så klart serven som är det stora med honom. Serven och jobbet. Fantastisk, helt felfri inställning och han ger inte bort ett skvatt. Det han lite saknar är variation i spelet. Med en så bra serve hade han gärna fått ha en bättre volley exempelvis och om han kunnat slå en backhandsslice hade nog det underlättat också.

Det har tillkommit några bra spelare medan han varit borta så topp-10 kan nog bli svårt men han har absolut chansen. När Anderson är skadefri rasar poängen in för han har ytterst få dåliga dagar och är väldigt svår att komma åt om man inte har riktigt, riktigt bra returer.