16, Milos Raonic

16, (31) Milos Raonic

Jag tror att Raonic började optimera sitt spel för tidigt. Han glömde liksom bort att utvecklas färdigt innan han anpassade sitt spel för att kräma ut maximalt ur det.

Är det grundspel han har nu verkligen det bästa han kunde få till? Jag tror inte det. Jag tycker han slog bollen bättre för 6-7 år sen än han gör nu. Då var han mer av en spelare, nu är han bara en servare som försöker komma undan att spela, och jag tror det var fel väg för honom. Hans serve är hur bra som helst, topp-5, kanske topp-3. Men jag tycker han hade högre potential i spelet än vad han fått ut, och serven är inte så bra att han kommer undan helt utan att spela.

Jag tror att Raonic hade kunnat bli bättre. Det är min bestämda uppfattning. Han hade kunnat skaffa sig en bättre forehand, en bättre backhanden, och om han slagit lite hårdare, träffat bollen lite renare, hade han kommit undan med sin långsamhet på ett helt annat sätt.

Nu ska man inte svära i kyrkan här. Jag känner mig extremt smutsig av den jämförelse jag nu ska göra. Men Raonic borde sneglat mer mot Del Potro än mot Isner. Som sagt, att jämföra Raonic med Del Potro är lite som att jämföra en jordgubbe med ett hallon. Absolut, en jordgubbe kan vara gott någon gång på sommaren, men det är liksom ingen upplevelse utöver det vanliga. Man äter det mest för att man ska äta det. Hallon däremot, det är den fulländade smaken och jag väntar fortfarande på att tekniken ska nå så långt att man kan odla hallon stora som tennisbollar utan att tappa i smak. Skulle nog vara det bästa sättet att få mig smal för övrigt. Om jag bara kunde sitta och mumsa i mig hallon hela dagarna, då skulle man aldrig behöva ta till några onyttigheter.

Det kan vara så att jag fastnade lite där.

I alla fall, Raonic borde försökt bli mer av en spelare. Inte vara så rädd för att fastna i dueller. Räkna med att kunna stå upp i bollandet. Nu har det mer och mer blivit så att han vid första tillfälle försöker slå en hyfsad forehand, komma fram på nät, och hoppas på att motståndaren missar. Det är absolut inte fel, och i synnerhet inte när man är en av världens bästa servare. Men som sagt, jag tror att Raonic hade kunnat bli mer än så.

Men bra är han. Och jag placerar honom som ni märker före Isner så han är världens bästa renodlade servekanon i mina ögon. Konstant skadedrabbad, det har förstås hindrat honom mycket också. Fyller 30 nästa år och någon attack mot toppen lär det inte bli igen. Men kan han nöta sig upp mot topp-10 igen om han får vara lite skadefri kanske? Det kan absolut hända.