19, John Isner

19, (19) John Isner

Det är en riktig linjestrykare att han hänger kvar på topp-20, Isner, både på atp-rankingen och min ranking.

Har han blivit sämre?

Jag skulle säga lite faktiskt. Det var ett gäng år som det kändes som han var topp-15 och inte jättelångt ifrån topp-10. Ibland var han till och med inne på topp-10 på atp-rankingen som bekant. Men numera, inte riktigt så tycker jag.

Han har aldrig varit någon direkt magiker i spelet, det vet nog de flesta skulle jag tro. Men jag tycker det har blivit lite värre och det har framför allt blivit lite längre mellan gångerna då han spelar någorlunda bra.

Sen kanske det är inbillning, men jag tycker också att serven blivit lite, lite, minilite, sämre. Att han inte har riktigt samma perfekta stabilitet i den längre, men det är kanske mer troligt egentligen att det snarare är kopplat till att spelet i stort blivit sämre.

Mycket negativt här, men en stor spelare på alla håll och kanter de senaste 10 åren. Tidernas bästa servare? Nja, Karlovic får ha den positionen. Isner är tidernas näst bästa servare. Tidernas bästa andraserve kanske. Hans andraserve är verkligen helt fantastisk. Sen är det lite si och så mer hur han följer upp den men den skruv och därmed den studs han kan generera, den är inte nådig.

Hade han kunnat bli bättre?

Jag tror faktiskt inte det. Jag tycker Isner har fått ut det han kunde av sin karriär. Hans serve är så nära perfekt som det går, han har skaffat sig grundslag som håller någon slags nivå, och han har i allmänhet utnyttjat det han har ganska bra. kanske att han i lite större utsträckning, framför allt tidigt under sin karriär, kunde kommit fram till nät men nja, småsaker.

10 år i rad på topp-20 vid årets slut förresten. Inte många spelare som klarat det. Rätt imponerande måste jag säga.

Isner får vara nöjd, och är fortfarande en bra spelare. Så bra att han är världens 19:e bästa spelare.