Så blev årets första speldag

Man har ju saknat att titta på tennis lite kan man säga. Jag har fortfarande inte rest mig ur soffan i stort sett. Kan visserligen ha att göra lite med den känguru-incident jag råkade ut för under julen. Lyssna på veckans Hawkeye förresten som precis kommit ut så får ni veta mer om den. Kan säkert få någon som har en halvtaskig dag att må lite bättre.

Men nu, ATP cup där Australien just nu har matchboll fram till 3-0 mot Tyskland. Helt otroligt faktiskt att man som Guccione kan vara borta i flera år, men gå in direkt och vara precis lika bra som tidigare. Kanske säger något om nivån på dubbeln. Han var en hyfsad atp-spelare som bäst. Han har inte spelat på två år och egentligen lite längre än så. Nu kliver han in och slår ett par som är rankat topp-5 i världen. Hade kanske inte hänt i singel direkt.

Australien vann enkelt alltså, men 3-0 ljuger lite. Zverev hade 1-0 i set och break hela vägen i andra. Vid 4-3 var det väl som han blev tillbaka break men innan dess hade han haft chanser att skaffa sig dubbelbreak. Precis som alltid, han blev helt tokigt nervös när det skulle avgöras. Hans andraservar nådde knappt fram till nätet på de viktiga poängen. Tragiskt egentligen. Han började matchen så himla bra. Han slog till bollen, han tog alla lägen att kliva in i banan. Det varade dock bara några gem. Sen var det krampaktiga spelet från förra säsongen tillbaka. Det måste vara hemskt. Man ska kanske inte tycka synd om en av världens bästa tennisspelare, han klarar sig nog, men det måste ta på skallen det där alltså, att veta att man inte kan spela en hel match utan att bli så sjukt nervös att man knappt kan hålla i racketen. Bra gjort av De Minaur att vända men så länge Zverev var i skick att spela tennis räckte inte De Minaur riktigt till.

Innan dess slog Kyrgios Struff ganska enkelt. Bra match av Kyrgios. Bra spel, han kämpade, bra.

Under natten slog Kanada Grekland, 3-0. Shapovalov slog alltså Tsitsipas. Den var lite tidig för mig så jag såg inte men två tiebreakset. Fin start på året för honom. Det känns inte som att han slagit så många av de bästa men nu kanske han kan göra det.

Belgien slog Moldavien med 3-0. Det var dock alldeles för jämnt. Den enda matchen där Moldavien hade chansen vann Belgien enkelt. Goffin krossade Albot. Men sen höll Darcis på att förlora mot Cozbinov, som kanske inte är någon större spelare direkt. Gille/Vliegen vann sedan dubbeln mot Albot/Cozbinov med 11-9 i skilje. Inte så imponerande heller. Otroligt oimponerande 3-0-seger kan man väl kalla det.

Evans hade ganska bra koll på Dimitrov inledningsvis men han fick några jobbiga poäng och gem emot sig i slutet av andra och där rasade han mentalt. Ganska bra match det. Avgörande dubbel där just nu som Storbritannien inte ska kunna förlora. Norrie hade förresten lite problem med Kuzmanov i den första matchen. Inte så bra gjort.

Norge slog USA. Det ni. Det är riktigt sjukt. Och USA lär vara borta från att gå vidare i och med det.

Isner kunde inte spela. Han kunde inte. Han servade rätt bra. Men han kunde inte slå in bollen i banan med någon slags säkerhet eller fart. Han var så, så, så dålig. Att Ruud vann den matchen till slut var helt rättvist. Jag undrar jag hur den här säsongen blir för Isner.

Fritz slog Durasovic enkelt, så klart.

Men sen förlorade amerikanerna dubbeln också. Durasovic/Ruud slog Krajicek/Ram i ett supertiebreak och vilken genomklappning av USA alltså. Helt overkligt. Spelade ganska bra i dubbeln i och för sig, norrmännen, men det ska ändå inte kunna hända.

Ryssland har 2-0 efter singlarna mot Italien.

Travaglia hade 5-2 i första mot Khachanov och Khachanovc var lite stressad men det löste sig, han kom tillbaka och sen var det den överkörning det ska vara.

Medvedev hade lite problem med Fognini. Fognini vann första set, Medvedev krossade i andra, men sen var han med lite i alla fall i det tredje setet också, Fognini. Knappast nära i och för sig, men helt krossad blev han inte.

Dubbelmatchen har inte kommit igång ännu. Italien bör nog vinna den om de ska ha en chans att ta sig vidare.

Det var det, första dagen. Vi siktar på ett inlägg inför nattens och morgonens matcher senare idag också. Tills dess, lyssna på Hawkeye, som sagt.