ATP Cup – lördag

Dags att prata om ATP Cup mina vänner. Vi får ta det i ett inlägg tror jag. Både sammanfattning av dagens spel och tankar inför morgondagens för annars har det där senare en tendens att inte bli av framåt kvällskvisten.

Det har varit ganska skrällfritt såhär långt får man säga.

Spanien-Georgien 3-0

Nadal-Basilashvili var förstås den enda matchen som i någon mån var intressant. Nadal spelade ganska dåligt faktiskt. Vann i två relativt jämna set.

Österrike-Kroatien 0-3

Var det här en liten skräll kanske? Oklart. Den var väldigt nära 50/50 den här matchen.

Det var den gamla hardcourt-Thiem som förlorade mot Coric. Jag tror verkligen att vi fortsatt måste avvakta lite innan vi spikar hans hardcourtnivå. Inget att skämmas över att förlora mot Coric men det såg väldigt försiktigt, osäkert, och tempolöst ut idag. Första matchen på säsongen, man ska inte dra några stora växlar, men med tanke på hans historia som hardcourtspelare reagerar man ändå lite.

Cilic var riktigt risig mot Novak men han kunde serva och det räddade honom. Var illa ute dock. Novak kunde mycket väl vunnit den matchen. Cilic väg tillbaka mot något som liknar toppen är lång.

Kroatien vann dubbeln i en riktigt sjuk match. Marach/Melzer var helt överlägsna i första set men när de skulle serva hem setet vid 5-4 började domaren bråka med dem genom att dela ut tidsvarning trots att de inte hade några bollar att spela med. Han är inget bra den där domaren. John Blom, någonting, australiensaren. Jag har väldigt svårt för domare som liksom inte klarar av att titta på vad som händer på banan. Jag förstår inte riktigt vad man kan kräva av dem om de inte gör det. De behöver liksom inte sitta och stirra på den där surfplattan där resultatet står. Det är så mycket bättre om de tittar på banan istället. Tappade två setbollar där och tappade sen också 3-0 i tiebreaket, österrikarna. De får skylla sig själv, men tråkigt med värdelösa tennisdomare.

Blir väldigt tufft för Österrike nu.

Serbien-Sydafrika 3-0

Lajovic vände 0-1 i set till 2-1 mot Harris i en match som inte höll atp-nivå. Jag förstår inte Harris riktigt. Han är inte bra. Han servar halvhårt och är sen hopplöst osäker. Man ska inte bli topp-100 på det. Lajovic imponerade inte alls, han hinner inte med på hardcourt, men när Harris missade hela tiden löste det sig ändå.

Djokovic var på extremt dåligt humör. Allt var emot honom, såg det ut som han tyckte. Anderson gjorde en bra match sett till hur länge han varit borta. Djokovic var väl sådär. Det funkade inte på de viktiga bollarna och han var på dåligt humör. Men ändå ganska tryggt och säkert, 2-0. Lite oroväckande för Anderson att han hade problem med armen under slutet av matchen.

Serberna vilade Djokovic i dubbeln men vann ändå. Värdefullt.

Argentina-Polen 2-1

Såg inte, bara dubbeln. Men Hurkacz slog Schwartzman, bra gjort. Pella slog Majchrzak. Tresetare båda två.

Gonzalez/Molteni gjorde en grym dubbel där de slog Hurkacz/Kubot enkelt. Positivt för Argentina det. Inte bara att de vann matchen på det utan att det såg bra ut. I denna dubbel notera jag att det numera går att utmana fotfel. Väldigt positivt.

Frankrike-Chile 2-1

Nästan så man hoppas att det kommer straffa sig att Mahut/Roger Vasselin fullkomligt slarvade bort dubbeln. De ska inte kunna förlora mot Garin/Jarry men jo, de lyckades. Det kan bli matchskillnad som avgör vem som går vidare och om de åker dit på den får de skylla sig själva.

Paire hade det jättebökigt mot Jarry men vann till slut. Monfils slog Garin lite enklare.

Japan-Uruguay 3-0

Cuevas tog ett gem på Nishioka. Lillebror Cuevas fick fyra mot Soeda. Uruguay hör inte hemma i den här turneringen.

Det var dagens spel det. Vad kommer under natten och morgonen då? Vi tittar på det.

Kuzmanov-Cozbinov. Det är bara att ställa klockan.

Spelar ingen roll vilka som vinner mellan Bulgarien och Moldavien så vi skiter i den matchen helt enkelt.

Roligare med Australien-Kanada. Felix mot Kyrgios är ju en otroligt intressant match. Precis en sån match där Kyrgios troligen trivs väldigt dåligt med att möta en mycket yngre motståndare som också spelar så tråkigt och stabilt som Felix. Vi får se om Kyrgios är i mentalt skick att vinna den matchen.

De Minaur-Shapovalov också en toppmatch givetvis. Vad Kyrgios vill göra med sitt liv vet man ju inte, men spelarna i den här lagmatchen skulle mycket väl kunna vara topp-10 hela högen om några år. Passar det Shapovalov att De Minaur inte gör så mycket med bollen eller passar det De Minaur att han inte behöver göra så mycket själv? Väldigt oklart. Jag skulle nog säga Shapovalov. Men sevärt ska det bli, det blir ofta väldigt kul när en ren attackspelare möter en ren försvarsspelare på det här sättet.

Italien slår Norge. Rätt bra odds på båda italienarna där skulle jag säga.

Jämn match mellan Belgien och Storbritannien och troligen avgörande match om vilka som går vidare. Eller nej, inte troligen, det var vekt sagt. Garanterat avgörande.

Darcis känns väl inte i bästa skick kanske, Norrie ska vinna den. Goffin ska slå Evans men inte helt givet. Lite fördel Storbritannien totalt i de två första matcherna. Jag tror att Evans har lite större chans att skrälla än Darcis. Sen ska Murray/Salisbury vara bättre än Gille/Vliegen i dubbeln också men båda paren såg rätt dåliga ut i sina första matcher, så ändå öppet där. Jag tror som ni hör ändå att Storbritannien tar det.

Tyskland-Greklank ganska ointressant i och med att Grekland är chanslösa. Sen är det ju en jättefin match mellan Tsitsipas och Zverev men den spelar ju ingen roll eftersom Tsitsipas inte har någon kompis i dubbeln och tyskarna dessutom har ett mycket stabilt par.

USA ska ha dubbeln mot Ryssland trots den sjuka floppen i första matchen av Krajicek/Ram som torskade mot Norge. Helt overkligt, men de borde vinna nu. Alltså gäller de att USA skräller i en av singlarna men nja, var? Det ska vara klasskillnad i båda matcherna så jag tror nog ryssarna löser det där ändå.