Inför måndagens förmiddagsmatcher

Jag uppvisade lite orutin här under gårdagen. Jag började med att åka hemifrån över natten utan dator. Datorn är liksom det näst mest grundläggande. Telefonen glömmer man inte. Det skulle inte hända. Det kan inte hända. Men att glömma datorn, det är ungefär som att glömma bilen man ska åka i, något av barnen, frun, eller nåt sånt. Det ska vara omöjligt, men det hände.

Orutin nummer två bestod i att jag snabbt kom fram till att jag inte vet vilken adress man loggar in på vamosrafa med. Det är inte vamosrafa.se/loggain precis om man säger så. Som lök på laxen noterade jag att jag inte vet vad jag har för lösenord, om jag nu skulle hitta rätt adress. Det är alltid förifyllt och jag tror inte jag valt det själv.

Jag blev dock kraftigt besegrad av tekniken, kom jag på här på morgonkvisten. Det var bara att logga in på Google Chrome så fanns allt där. Den här datorn såg plötsligt ut som min hemma. Det är svårt att beskriva hur genialt Google är, och hur dum man är som inte har tilltro till tekniken ibland.

Hur som helst, det gjorde att min planering igår föll och jag var lite väl frånvarande. Det får vi ändra på nu och gå igenom lite vad vi har framför oss under morgonen i ATP Cup. Kanske något om Doha också eller tar vi det i ett eget inlägg? Vi får se.

Det har verkligen varit en del konstiga oddsrörelser under ATP cup. Hade det hänt på challengertouren hade man skrikit att det var uppgjort och börjat forska i det. Folk trodde stenhårt på att Ruud skulle slå Isner några timmar innan match, hur kan man göra det? Samma sak några timmar innan match när Ruud skulle möta Fognini. Det var till slut nästan jämna odds inför den matchen. Det är annorlunda. Paire ansågs spela en 50/50 match i första matchen mot Jarry, som inte vunnit en tennismatch på ett halvår, och nu här också, lite samma sak, Paire anses knappt ens vara favorit mot Lajovic, som inte är bra på hardcourt. Gäller även några matcher till. Folk har börjat spela stenhårt på den ologiska sidan ganska kort innan matchstart. Jag hittar faktiskt ingen förklaring.

Stora problem för Paire i alla fall, om man ska tro oddsen. Lajovic slog Harris men det var mest Harris som slog sig själv. Inte bra överhuvudtaget på hardcourt, Lajovic och Paire ska normalt knappt behöva kämpa för att vinna matchen.

Vinna den bör han i alla fall, Paire. För sen kommer Djokovic, och vi kan väl hoppas att han är på bättre humör idag än senast. Blev nästan lite löjligt hur han tyckte att allt var emot honom mot Anderson. Monfils ska inte vara mycket till hot, men litar vi på Djokovic just nu? Tveksamt.

I den lagmatchen ska Frankrike sen ha en väldigt trolig dubbelseger. Så det avgörs nog i första matchen där mellan Paire och Lajovic.

Första matchen mellan Österrike och Argentina ska precis börja. Novak mot Pella där. Ganska fin match. Novak spelade bra mot Cilic. Eller som min fru sa ”va förlorade han!??!). Jag tyckte det var lite konstigt att hon engagerade sig i Novaks förehavanden men när Djokovic några timmar senare var på tv noterade hon att det var lite konstigt att de börjat skriva ut Djokovic förnamn när han spelar. Bra skrällchans för Novak här, men jag tror Österrike tar matchen även om han förlorar faktiskt.

För Thiem borde vilja revanschera sig och slå Schwartzman. Även om det ändå inte alls är en given seger. Inte på långa vägar. Schwartzman imponerade kanske inte heller i sin match mot Hurkacz i och för sig, och det ska väl ändå vara ett bra läge för Thiem. Jag tror han vinner, men ingen given seger. Vilka matcher vi får ändå i den här turneringen, och inte lär det bli sämre den här veckan.

Dubbeln där som sagt, Marach/Melzer mot Gonzalez/Molteni, Österrike är favorit.

Och så har vi Spanien mot ett uppgivet och värdelöst Uruguay. De borde inte varit med i den här turneringen. Men vi får ju se Nadal. Det är inte dumt det. Om Spanien och han vore åtminstone lite smarta skulle han väl vila den där matchen men det känns kanske inte som hans stil riktigt.