10, Nick Kyrgios

10, (29) Nick Kyrgios

Det enda vi kan vara överens om när det gäller Kyrgios är väl att vi aldrig kommer kunna komma överens om var han ska vara rankad.

Jag valde plats 10 den här gången, det är högt, det kunde lika gärna varit 15 egentligen men jag har en tendens att värdera kapacitet högt på min ranking och det är ju ingen brist på kapacitet riktigt när det gäller Kyrgios.

Han är en av de spelare jag skriver mest om här på vamosrafa skulle jag tro. Så lite oklart vad man ska skriva om honom. Det mesta är redan sagt.

Om han själv skulle vilja skulle han snabbt kunna bli topp-10 på rankingen. Eller nej, det är egentligen fel, för jag tror inte han kan vilja. Jag tror att det är huvudet som hindrar honom från det rent fysiskt. Han har inte ett tillräckligt fungerande huvud för att kunna vilja bli så bra som han kan. Om man däremot skruvade av hans huvud och satte på ett annat som fungerar, då skulle han ganska snabbt och enkelt kunna bli topp-10. Det skulle också bli så sjukt roligt, för han representerar en spelstil som inte finns i toppen.

Serven är av absolut toppklass. Hur många finns det egentligen som totalt sett servar bättre än honom? 4-5? Han är den av någorlunda normallängd som servar bäst. De som servar bättre än honom är uppemot två meter eller över. Kyrgios är drygt 1,90.

I övrigt så, spelet är väl inte så vansinnigt bra. Eller det ser inte så bra ut i alla fall. Men det är otroligt jobbigt att möta någon som spelar så oberäkneligt och när han väl orkar hålla koncentrationen under korta perioder kan han faktiskt också vara ganska säker. Han plockar då ut all fart ur sin backhand för att inte missa vilket blir extra obehagligt för motståndaren.

En fantastisk spelare på alla sätt. Men kanske inte ett fantastiskt huvud på särskilt många sätt.