Inför onsdagens ATP Cup

Vad har vi framför oss inatt och imorgon då? Här har vi matcherna. Med odds från Bethard, naturligtvis.

Rätt stor fördel för Österrike att möta ett utslaget lag i sista matchen här. Med 3-0 kommer Österrike upp på två vinster och 6-3 och är därmed förbi Kanada och på samma som Belgien. Det blir då seträkning mot Belgien och eventuellt ett lag till, om någon mer kommer upp på 6-3.

Zuk är inte bra. Han har inte ens nosat på challengertouren, så honom ska Novak bara blåsa bort.

Sen lite tuffare. Thiem är väl den av toppspelarna som inte riktigt imponerat i den här turneringen medan Hurkacz gått jättebra. Rejäl utmaning för Thiem och han har högst troligt inte råd att förlora matchen om Österrike ska kunna gå vidare. Blir intressant att följa den.

Dubbeln ska Österrike sen ha med Marach/Melzer men om Polen kämpar så har de Hurkacz/Kubot, och även om de spelat dåligt hittills, de har kapacitet.

Österrike kan fixa det, men det blir inte enkelt om Polen kämpar trots att de är utslagna. Underlättar rejält att Majchrzak inte spelar i alla fall. Han kastade in handduken efter första matchen för turneringen. Var väl mot Pella vill jag minnas.

Serbien klara gruppsegrare, Chile utslagna. Vore direkt märkligt om Djokovic spelar men än så länge har de inte plockat bort honom ur uppställningen. Iskall lagmatch i alla fall. Den skippar vi.

Både Spanien och Japan står på två segrar. Gruppfinal alltså.

Spanien har 6-0 i matchkvot och kan därmed mycket väl ha råd att förlora med 0-3. Vilket de kanske inte kommer göra nej. Japan har så bra matchkvot som 5-1, men ni har lärt er det nu va? Det kommer nog krävas 6-3 för att gå vidare som tvåa. De måste alltså vinna en match. Vilket blir förbluffande svårt. Det spelar i princip ingen roll om Nadal vilar heller. Då blir det Bautista mot Nishioka och Carreno Busta kommer in mot Soeda. Japans enda hopp är nog att Spanien vid 2-0 skiter i dubbeln helt och hållet men de har i princip inga spelare som är så dåliga att det slutar med att Japan vinner dubbeln. Så nej, Japan åker nog, vilket så klart är helt rätt. De hör inte hemma i kvarten.

Argentina kan som bäst hamna på två segrar och 5-4 i matchkvot, det kommer med all säkerhet inte räcka, så de är i princip borta. Kroatien behöver minst en matchvinst, då har de en jättechans både att vinna gruppen och bli bästa tvåa. Om de vinner lagmatchen är de klara. Torsk 0-3 lär däremot inte funka.

Cilic är inte bra numera alltså. Och han har minusstatistik på Pella, 1-2. Obehaglig match, jag skulle inte lita på den om jag var kroaterna.

Sen tufft igen, Coric-Schwartzman, otroligt ovisst. Jag tycker Schwartzman är lite bättre och lite favorit.

Kroaternas bästa chans ska vara dubbeln. Dodig/Mektic ska vara snäppet bättre än Gonzalez/Molteni. Men spännande lagmatch där inget är givet för kroaterna.

Frankrike och Sydafrika borde singla slant. Slutar matchen 2-1 åt något håll är båda utslagna. 3-0 åt något håll och vinnande lag har en jättechans att ta sig vidare.

Paire borde verkligen slå Harris, han är klasser bättre. Men Paire är väl egentligen enda spelare i ATP Cup som inte riktigt gjort sitt bästa hittills så att lita på honom känns kanske inte riktigt aktuellt.

Monfils-Anderson, den blir ju intressant för den spelare vars kompis vann den första matchen helt enkelt. Spännande test för Anderson. Monfils är topp-10 nu, där Anderson vill vara och var innan skadan. Är han redan nu bättre än en topp-10-spelare eller har han en bit kvar? Vi får se. 5-1 Monfils i inbördes där. Lite konstigt. Finns det trots allt spelare som Anderson har svårt för. Kanske.

Frankrike ska ha dubbeln klappad och klar, även om Anderson kliver in och spelar med Klaasen. Så ska man vara någorlunda realistisk är det Frankrike som har en chans på 3-0. För Sydafrika blir det nästan omöjligt.

Georgien-Uruguay. Nej, jag står över.

Mycket fokus på förutsättningarna och lite på matcherna här, men jag tycker verkligen det var överlägset viktigast. Om man inte vet vad som gäller är såna här matcher bara tråkiga. Man ska veta om det gäller något eller inte, det är grundläggande.

Italien vann dubbeln mot USA förresten. Och Bolelli och Fognini blev superglada. Jag vidhåller att de är utslagna.